برگزاری آیین نکوداشت استاد «ناصر گلستانی» به همت جهاددانشگاهی کرمانشاه

۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۱:۲۷ کد : ۸۴۰۷۱ تاپ خبر اخبار معاونت فرهنگی
آیین نکوداشت هنرمند فرهیخته کرمانشاهی، استاد ناصر گلستان فر به همت سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه برگزار شد.
برگزاری آیین نکوداشت استاد «ناصر گلستانی» به همت جهاددانشگاهی کرمانشاه

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه، دکتر مسلم حدیدی رئیس سازمان جهاددانشگاهی در این مراسم با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ گفتمان در جامعه، این موضوع را یکی از مهم ترین دغدغه های سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه عنوان کرد و افزود: بهترین راه حل برای اعتلای فرهنگ کرمانشاه، تربیت فرهنگی نسل جدید است.

وی افزود: بخشی از این آموزش، آموزش خوب سخن گفتن و گفتگوی نیکو داشتن است که به همین منظور، به همت سازمان جهاددانشگاهی برای اولین بار در کشور، مناظرات دانش آموزی با حضور ۱۳۰ دانش آموز برگزار شد.

وی تاکید کرد: برنامه ریزی و استمرار چنین برنامه هایی یکی از مهم ترین گام ها در استحکام بخشیدن به ساختار فرهنگی استان است. 

دکتر عبدالرضا رادفر پژوهشگر حوزه ادبیات هم در این مراسم به بیان نکاتی در بزرگداشت فردوسی پرداخت، رادفر دلیل اصلی بزرگی فردوسی را خلق اثری فاخر در یک دوران پرآشوب فرهنگی دانست که تمامی اقوام ایرانی متفق القول آن را یگانه اثری می دانند که به درستی منش های فکری و فرهنگی ایرانان را منعکس کرده است.

وی افزود: فردوسی در زمانی کمر همت به خلق شاهنامه می بندد که از زخم خورده ترین دوران در فرهنگ و ادب ایران زمین است، اما این شاعر بزرگ با دغدغه فردی که ناشی از اصالت فرهنگ ایرانی است شاهنامه را می آفریند

رادفر گفت: فردوسی با دانشی که از تمدن اسلامی دریافت نموده و با تلفیق این دانش با ذوق و هنر ایرانی دست به خلق حماسه و اسطوره و تاریخ زده است و اگر فردوسی نبود، حافظ و سعدی و مولانا و عطار هم نبودند، چراکه شاکله تمدنی زبان فارسی به واسطه خلق شاهنامه شکل گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: شاهنامه هایی در دوران قبل از فردوسی خلق شده است، اما شاهنامه فردوسی به حق اثری بدیع و نو می باشد که در متن و گفتار قابل مقایسه با زبان سایر شاهنامه ها نیست.

وی افزود: این شاهکار ادبی بی شک زبان روایت و داستانی است که به بهترین شکل برای مردم پارسی گو خلق شده است.

رادفر افزود: شاهنامه مواجهه انسان با چیستی هستی خود در قالب اسطوره ها است و فردوسی زمانی که به چیرگی خرد تمدنی می رسد از اسطوره ها دست برمی دارد و چهره های حقیقی را بر مسند داستان ها قرار می دهد. 

این پژوهشگر حوزه ادبیات در ادامه از برخی بزرگان که شاهنامه پژوه مانند، ایرج افشار، دکتر ریاحی، استاد باستانی پاریزی، علامه تقی زاده، علامه مینوی، استاد محمد اسلامی ندوشن، علامه طباطبایی، علامه قزوینی و ... یادکرد و افزود: آنچه که متاسفانه تا به امروز مغفول مانده تولید اثر در خصوص شیوه داستان سرایی مفهومی در شاهنامه است که البته کوشش هایی در این زمینه در حال انجام است.

رادفر ضمن تقدیر از توجه و تلاش های صادقانه سازمان جهاددانشگاهی به فرهنگ و ادب استان گفت: این نهاد در زمینه توجه به فرهنگ و هنر کارنامه قابل دفاعی دارد.

دکتر محمدرضا فتحی رئیس دپارتمان ادب و سخنوری سازمان جهاددانشگاهی هم در این مراسم با اشاره به جایگاه هنری والای استاد گلستان فر گفت: شعر گلستان فر رویاهای قشنگی را به تصویر می کشد، شعری که سهل و ممتنع است با زبان ساده بیان شده، اما مفهومی عمیق را به مخاطب انتقال می دهد.

وی افزود:گلستان فر در این انتقال معنا، به سبک شعری خاصی پایبند نیست و در سبک شناسی از «سبک تلفیقی» بیشتر استفاده می کند و به دنبال مضمون و معناست و مضمون و معنای مورد نظر را در هر قالب و سبکی که نیاز باشد پیاده می کند.

وی افزود: گلستان فر سادگی و صمیمیت و دوستی را در ویترین ذهن خود قرار داده و در زمانی که شعر را به صورت کلاسیک می سراید از زبان شعر «قدیمی» و در شعر نو در معنا و لفظ به روز شعر می سراید.

فتحی گریزی هم به هنر روزنامه نگاری گلستان فر زد و او را روزنامه نگاری متعهد به مردم و آرمان های فکری مردمی دانست .

وی افزود: در مجموعه آثار گلستان فر پرداختن به بزرگان ادب پارسی چشمگیر است و به عنوان نمونه در کتاب «بر بلندای بیستون» که برای استاد بهزاد نوشته یا کتاب «فرزانه فرزند فردوسی» به استاد کزازی می پردازد و یا برای افرادی چون جعفر درویشیان، ابوالقاسم لاهوتی و ... آثاری خلق کرده است.

وی افزود: از جمله کتاب‌های دیگر گلستان‌فر می توان به «بیستون غزل»، «در جستجوی آن واژه مقدس »،«نگاره های ماندگار» و... اشاره نمود.

وی افزود: استاد گلستان فر دستی بر آتش هنر عکاسی هم داشته و مجموعه آثاری هم از تصاویر بزرگان ایران و کرمانشاه ثبت نموده که این توفیق به سبب مراوده با دوستان ادب و هنر پارسی بوده و عکس های نفیسی در مجموعه کتاب هایی چون  «حافظ این حال عجیب» به یادگار گذاشته است.

استاد صمد امیریان از اساتید و پژوهشگران حوزه ادبیات هم در این مراسم با تاکید بر تکرار ناپذیری شاهنامه گفت: تاکنون در ادب پارسی اثری چون شاهنامه نیامده است و در داستان های شاهنامه شیوه زیست مردم ایرانشهر در سالیان دور با هنرمندی به تصویر کشیده شده است.

امیریان افزود: دلیل مانایی شاهنامه این است که شاهنامه با نام خداوند جان و خرد آغاز می شود و فردوسی جان آدمی را همسنگ با خرد قرار می دهد و گفتار خود را با نام خداوند آفریننده خرد و جان بیان می کند که بیانگر این دیدگاه فردوسی است که گرچه آفرینش مقدم است اما خرد هم سنگ و حتی والاتر از جان آدمی است.

امیریان، فردوسی را داری اندیشه ژرف کاو و دور پردازی دانست که برای رسیدن به این اندیشه جز راه شناخت خداوند راهی وجود ندارد. 

وی با اشاره به مثال هایی از اسطوره های شاهنامه، همچون جشن های ایران باستان، پهلوانی هایی که در شاهنامه اشاره شده و ... به بیان تصویر سازی بی نظیر فردوسی از سبک زندگی مردم ایران باستان در شاهنامه اشاره نمود.

امیریان در پایان به جایگاه والای ناصر گلستان فر در حوزه شعر، روزنامه نگاری و عکاسی اشاره و تصریح کرد: نه تنها کرمانشاه بلکه ایران مدیون کوشش های هنری گلستان فر است.

در ادامه مراسم برخی از شعرای خوش قریحه هم دیاری، از جمله رضا جمشیدی، سجاد جمشیدی، فردین شیخی و رضا حساس اشعاری دلنشین را قرائت نمودند.

همچنین در بخش دیگر این مراسم پیام صوتی پروفسور میرجلال الدین کزازی و استاد دکتر محمدعلی سلطانی از مفاخر و چهره های ماندگار ادب و هنر استان به این مراسم بزرگداشت، پخش شد.

در پایان، از استاد ناصر گلستان فر با حضور رئیس و معاونین سازمان جهاددانشگاهی و برخی مفاخر هنری و ادبی استان تجلیل شد.

کلیدواژه‌ها: سازمان جهاددانشگاهی استان کرمانشاه معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه


نظر شما :