رئیس پارک علم و فناوری کرمانشاه:
مقدمات اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان در کرمانشاه فراهم شده است
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه، دکترسیامک آزادی در چهاردهمین نشست ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان کرمانشاه، بااشاره به تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان در سال ۱۴۰۱، اظهار کرد: این قانون ظرفیتهای خوبی برای توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری در استان دارد که البته بیشتر روی اجرای دو ماده آن یعنی مواد یازده و ۱۳ تمرکز و تاکید داریم.
وی به برخی از ظرفیتهایی که این دو ماده قانونی برای توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری در استانها از جمله کرمانشاه فراهم کرده اشارهای داشت و افزود: طبق بند «ب»ماده یازده این قانون، تمام شرکتها و واحدهای تولیدی که دارای پروانه بهره برداری هستند، میتوانند برای فعالیتهای تحقیق و توسعه خود از اعتبار مالیاتی استفاده کنند، به این معنا که این واحدهای تولیدی اگر در حوزهای که در آن فعال هستند کار تحقیق و توسعه انجام دهند، به اندازه که هزینه کردهاند، مشمول معافیت مالیاتی خواهند شد.
رئیس پارک علم و فناوری کرمانشاه تصریح کرد: برای نمونه اگر یک واحد تولیدی که مشمول چهار میلیارد تومان مالیات است، برای تحقیق و توسعه خود دو میلیارد تومان هزینه کرده باشد و این فعالیت منتج به توسعه محصول و یا دستیابی به بهبود فرآیند تولید یا شاخصهای دیگرش شده باشد، این دو میلیارد تومان از چهار میلیارد تومان مالیات قطعی او کسر میشود و این شرکت بهجای چهار میلیارد تومان فقط دو میلیارد تومان مالیات پرداخت میکند.
وی تاکید کرد: قانون این ظرفیت را ایجاد کرده تا شرکتها برای توسعه فعالیتهای تولیدی خود به سمت انجام کارهای تحقیق و توسعه تمایل پیدا کنند.
آزادی ادامه داد: در ماده یازده این قانون، بندی با عنوان بند «ت» وجود دارد که هدف آن افزایش سرمایهگذاری در زیست بوم فناوری و نوآوری استانها است که البته این بخش از قانون به همه شرکتها و واحدهای تولیدی اجازه نداده که در این زمینه ورود کنند، بلکه تنها واحدهای تولیدی که وارد فرابورس یا بازار اول و دوم بورس شدهاند و یا اینکه واحدهای تولیدی که سرمایه ثبتی آنها بیش از ۳۵۰ میلیارد تومان باشد، میتوانند از این ظرفیت قانونی استفاده کنند.
وی توضیح داد: طبق این بند از قانون این دسته از واحدهای تولیدی میتوانند به جای اینکه مالیات بپردازند، در شرکتهای دانش بنیان سرمایه گذاری کنند و سهامدار این شرکتها باشند.
به گفته این مسئول، هدف از این قانون ترغیب شرکتها، واحدهای تولیدی و کارخانجات بزرگ برای سوق پیدا کردن به سمت دانش بنیانی شدن است.
وی در ادامه در خصوص ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان نیز گفت: طبق این ماده اگر یک واحد صنعتی با دانشگاهی یا مراکز پژوهشی تفاهم نامه تحقیق و توسعه منعقد کند، هزینههایی که برای این پروژه فناورانه شده، پس از تایید، از رقم قطعی مالیات آن واحدصنعتی کسر خواهد شد.
آزادی متذکر شد: این ماده قانونی به دنبال تقویت ارتباط بین دانشگاه و صنعت است که در سالهای اخیر بسیار مورد تاکید قرارگرفته است.
وی در پایان عنوان کرد: مقدمات لازم برای اجرایی شدن قانون جهش تولید دانش بنیان در کرمانشاه در حال فراهم شدن است.
نظر شما :