معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه:
اجرای ۱۶۰ طرح در «پژوهشکده توسعه کالبدی» کرمانشاه/ آماده تولید «محتوای علمی» در حوزههای مختلف هستیم
دکتر خلیل جلیلی در نشست مسئولین سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه با نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی از «پژوهشکده توسعه کالبدی» به عنوان یکی از مهمترین زیرساختهای علمی استان یاد کرد و افزود: با وجود این پژوهشکده ما میتوانیم در هر موضوع و هر مسئله ای در استان که نیاز به تولید محتوای علمی دارد ورود کنیم.
وی افزود: در این پژوهشکده 15عضو هیئت علمی و پژوهشگر مجرب در قالب پنج گروه پژوهشی فعالیت دارند و تاکنون بیش از 160 طرح در آن اجرایی شده است.
جلیلی به برخی از دستاوردهای این پژوهشکده اشاره کرد و افزود: از دل نتایج و تحقیقات انجام گرفته در پژوهشکده تاکنون ۱۲ ساختار علمی و فناورانه ایجاد شده و 14 پروژه شاخص ملی و استانی اجرا شده است.
وی از مدل بومی توانمندسازی سکونتگاههای غیر رسمی، سند مسئله شناسی استان، سند توسعه تجارت خارجی استان، موانع اجتماعی توسعه اقتصادی استان و مشارکت در بازنگری سند ملی سکونتگاه های غیررسمی به عنوان برخی پروژه های شاخص این پژوهشکده یاد کرد.
وی افزود: ایجاد و راهبری مرکز هماندیشی توسعه استان، مرکز کسب و کارهای کوچک و خرد و مشاغل خانگی، مرکز تجاریسازی نتایج تحقیقات، پلتفرم صادرات محصولات دانش بنیان و فناورانه و شهرک فناوری نیز به عنوان برخی از ساختارهای توسعهای ایجاد شده در استان است که با همت پژوهشگران این پژوهشکده عملیاتی گردیده است.
وی با اشاره به دو دهه فعالیت تحقیقاتی محققان پژوهشکده در زمینه آسیبهای اجتماعی و ساماندهی محلات حاشیهنشین و نیز مسائل اقتصادی و کسب و کار در استان، گفت: بلوغ علمی و تجربیات تخصصی و عملیاتی اعضای هیئت علمی موجب شده تا علاوه بر پشتیبانی علمی، زمینه راه اندازی دبیرخانه راهبری فعالیت های اجرایی و مداخله ای هم فراهم شود.
وی افزود: بر آنیم در مسیر توسعه پایدار شهری، زیست پذیری محلات شهری و سکونتگاه های انسانی را به عنوان محور اصلی فعالیت به سرانجام برسانیم.
جلیلی در ادامه با اشاره به مشکلات اعتباری این پژوهشکده گفت: متاسفانه علیرغم ایجاد ساختارها و پروژههای شاخص در هر سال از فعالیت که برخی از آنها طرحهای ملی بودهاند هر ساله اعتبار این پژوهشکده کمتر از یک میلیارد تومان بوده است.
وی افزود: این اعتبار اندک برای پژوهشکده توسعه کالبدی کرمانشاه در حالی است که پژوهشکدههای همتراز، اعتبارات چند ده میلیارد تومانی دریافت میکنند.
جلیلی گفت: ما میدانیم که استان با چالشهای بسیاری مواجه است و درخواست داریم نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی حمایت کرده و اعتبار ردیف بودجه ملی پژوهشکده را افزایش دهند تا بتوانیم رسالت و ماموریت خود را به نحو شایسته انجام دهیم و حکمرانی ملی، منطقهای و استانی و نیز برنامه راهبردی و عملیاتی برخی از محورهای پیشران توسعه مبتنی بر ظرفیتهای استان که مورد نیاز و الزام توسعهای استان است را در یک برنامه کوتاه مدت تدوین و راهبری کنیم.
نظر شما :