استاندار کرمانشاه تاکید کرد؛

ادارات استان در تامین نیازهای خود اولویت را به شرکت‌های دانش بنیان بدهند

۱۵ بهمن ۱۴۰۲ | ۰۸:۴۵ کد : ۶۸۱۶۵ تاپ خبر اخبار پارک علم و فناوری کرمانشاه
استاندار کرمانشاه در ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان تاکید کرد: ادارات استان در تامین نیازهای خود اولویت را به شرکت‌های دانش بنیان بدهند.
ادارات استان در تامین نیازهای خود اولویت را به شرکت‌های دانش بنیان بدهند

به گزارش روابط عمومی  پارک علم و فناوری استان کرمانشاه ، محمدطیب صحرایی، در دوازدهمین نشست ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان که دبیری این ستاد با پارک علم و فناوری استان است  با موضوع "شناسایی، بررسی و حل چالش‌های توسعه شرکت‌های دانش بنیان و فناور"، با اشاره به پیشرفت‌های کشورمان در حوزه فناوری‌های نوین و دانش بنیان‌ها، اظهار کرد: باتوجه به پیشرفت‌هایی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه‌های مختلف داشته‌ایم، امروز در شرایطی قرار گرفته‌ایم که وقتی سه ماهواره از کشورمان به فضا پرتاب می‌شود، برای مردم یک خبر عادی است، درحالیکه چنین دستاوردی برای ملت‌هایی که هم رده و دارای اشتراکات زیادی با ما هستند، یک آرزو به شمار می‌رود.


استاندار کرمانشاه با بیان اینکه کشورمان تا پیش از وقوع انقلاب اسلامی در حوزه‌های مختلف وابسته به کشورهای غربی بود، عنوان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی دستاوردهای بسیاری در حوزه‌های مختلف در کشور بوجود آمده است. در استان ما هم علیرغم اینکه با مسائل و مشکلات زیادی مواجه هستیم، اما اقدامات خوبی صورت گرفته و ظرفیت‌ها و موقعیت‌های بسیاری هم داریم که از جمله آن‌ها می‌توان به شرکت‌های دانش بنیان اشاره کرد.

وی تصریح کرد: برای اینکه شرکت‌های دانش بنیان از یک کار ویترینی زیبا جدا شده و به یک واقعیت عینی و میدانی در زندگی مردم تبدیل شوند و در فضای خارج از استان و حتی خارج از کشور دیده شوند، خود را موظف می‌دانیم که در خدمت آن‌ها باشیم.

استاندار کرمانشاه گفت: از شرکت‌های دانش بنیان و فناور استان می‌خواهم که از ادامه فعالیت‌هایشان خسته نشوند و راهی که تاکنون آمده‌اند را با سماجت پیش ببرند.

وی تاکید کرد: باتوجه به اینکه تعداد زیادی شرکت دانش بنیان در حوزه‌های مختلف در استان مشغول به فعالیت هستند، انتظار می‌رود که شرکت‌های هر حوزه به صورت یک خوشه شکل بگیرند. برای نمونه تمام شرکت‌های دانش بنیان که در حوزه صنعت و معدن فعالیت می‌کنند باید به یک خوشه تبدیل شوند. برای سایر حوزه‌ها مانند منابع طبیعی، محیط زیست، راه و شهرسازی و ...هم این اقدام انجام شود.

صحرایی خاطرنشان کرد: با تشکیل خوشه‌های مختلف شرکت‌های دانش بنیان برای هرکدام از آن‌ها نشست هایی را برگزار خواهیم کرد تا مشکلاتشان را به صورت منسجم‌تر شناسایی و بررسی کنیم.

وی اضافه کرد: همچنین در ذیل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید هم باید بخشی را برای بررسی مشکلات شرکت‌های دانش بنیان این حوزه قرار دهیم.

استاندار کرمانشاه با تاکید بر لزوم استفاده بیشتر از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان در استان، اعلام کرد: تاکید داریم که ادارات و دستگاه های اجرایی برای پروژه‌های خود اولویت را به استفاده از پیمانکاران، نیروهای متخصص و محصولات داخل استان قرار دهند که از جمله آن‌ها شرکت‌های دانش بنیان هستند.

وی در ادامه به مشکلاتی که شرکت های دانش بنیان و فناور در این نشست مطرح کردند اشاره داشت و افزود: تمام مشکلاتی که در این نشست مطرح شده، باید خیلی دقیق، روشن و واضح صورتجلسه شود تا در دستور کار رفع مشکلات قرار گیرد.

صحرایی خاطرنشان کرد: نشست های بررسی مشکلات شرکت‌های دانش بنیان و فناور باید به صورت فصلی برگزار شود تا در هر نشست کارهای انجام شده برای به نتیجه رسیدن حل مشکلات این شرکت ها پیگیری داشته باشیم.

استاندار کرمانشاه در ادامه بر لزوم معرفی هرچه بیشتر توانمندی شرکت های دانش بنیان استان تاکید کرد و افزود: متاسفانه یکی از نقاط ضعف استان در ابعاد مختلف از جمله در حوزه دانش بنیان‌ها عدم معرفی مناسب است.

صحرایی تاکید کرد: معرفی شرکت های دانش بنیان باید بصورت تخصصی و با ظرافت هنری و جذابیت‌های لازم انجام گیرد.

وی با بیان اینکه شرکت‌های دانش بنیان در استان ظرفیت های بالقوه ای هستند که باید بالفعل شوند، عنوان کرد: تحقق این موضوع پیگیری خود شرکت‌های دانش بنیان و همکاری بخش دولتی را می طلبد.

وی خاطرنشان کرد: باتوجه با اینکه مقرر شده جهادکشاورزی استان در اراضی شیب دار ۲۶۰۰ هکتار باغ احداث کند، شرکت های دانش بنیان می‌توانند در این پروژه نقش آفرینی داشته باشند. همچنین در بحث ایجاد فضاهای سبز در محیط شهری بویژه در شهرک هایی که فضای سبز کمتری دارند، شرکت های دانش بنیان می توانند ورود داشته باشند.

سیامک آزادی رئیس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه نیز در این نشست، بااشاره به فعالیت قابل توجه تعدادی شرکت دانش بنیان  و فناور در استان، اظهار کرد: امروز شرکت‌های دانش بنیان و فناور در استان علاوه بر اینکه از نظر کمی رشد خوبی پیدا کرده‌اند، از نظر کیفی هم ظرفیت مناسبی برای توسعه دارند.

وی افزود: در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد از بازار شرکت های دانش بنیان و فناور کرمانشاه وابسته به بخش دولتی است، لذا برای ادامه فعالیت های خود به حمایت این بخش نیاز دارند.

رئیس پارک علم و فناوری استان در ادامه بااشاره به پیگیری استاندار برای حل مشکلات شرکت های دانش بنیان و فناور استان، اظهار کرد: استاندار کرمانشاه ماه گذشته پس از بازدید از نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار در جریان مشکلات شرکت های دانش بنیان و فناور قرار گرفتند و قول برگزاری نشست‌هایی را برای حل مشکلات این شرکت ها دادند که این نشست امروز برگزار شد.

وی ادامه داد: بنا به دستور استاندار به منظور معرفی شرکت های دانش بنیان و فناور در خارج از استان اقداماتی باید در دستور کار قرار گیرد که اتاق بازرگانی کرمانشاه می‌تواند در این زمینه کمک کننده باشد.

در این نشست مشکلات و چالش های پیش روی توسعه ۱۴ شرکت دانش بنیان و فناور استان در حوزه های سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، اداره کل حفاظت محیط زیست، دامپزشکی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مورد بررسی قرار گرفت.
 


نظر شما :