نمایشگاه "دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار کرمانشاه" افتتاح شد

۰۴ دی ۱۴۰۲ | ۱۳:۵۵ کد : ۶۶۶۸۰ تاپ خبر اخبار پارک علم و فناوری کرمانشاه
نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار کرمانشاه با حضور معاون توسعه منابع استانداری و جمعی از مسئولان و فعالان حوزه پژوهش، فناوری و نوآوری استان آغاز بکار کرد.
نمایشگاه "دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار کرمانشاه" افتتاح شد

دکتر سیامک آزادی رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه، امروز (چهارم دی) در حاشیه افتتاح این نمایشگاه در جمع خبرنگاران، پارک علم و فناوری کرمانشاه را متولی برگزاری نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن بازار استان اعلام کرد و با اشاره به برپایی چهار روزه این نمایشگاه گفت: این نمایشگاه از چهارم تا هفتم دی ماه میزبان علاقمندان حوزه فناوری و نوآوری و پژوهش خواهد بود.

وی افزود: در این نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری و نوآوری دانشگاه‌ها و دستگاه های دولتی و پارک علم و فناوری کرمانشاه برای بازدید علاقمندان ارائه شده است.

ارائه بیش از ۳۰۰ محصول "فناورانه" در این نمایشگاه

به گزارش ایسنا، آزادی یکی از نکات قابل توجه در نمایشگاه امسال را حضور ساختارهای فناورانه عنوان کرد و افزود: مراکزی مانند شتاب دهنده و مراکز نوآوری هم امسال دستاوردهای خود را در این نمایشگاه عرضه کرده اند.

وی با اشاره به برپایی ۲۵ غرفه در این نمایشگاه گفت: در مجموع در این نمایشگاه بیش از ۳۰۰ محصول فناورانه و نوآورانه عرضه شده است.

آزادی با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد محصولات عرضه شده در این نمایشگاه تجاری سازی شده، گفت: همین امر ارزش بازدید از محصولات را دوچندان کرده، چرا که علاقمندان شاهد تولیداتی هستند که توانسته خود را به سطح بازار و جامعه برساند و کاربردهای خود را ملموس نشان دهد.

رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه برپایی این نمایشگاه را گامی موثر در ترویج خودکفایی و افزایش اعتماد به نفس در میان جوانان عنوان کرد و افزود: با بازدید از دستاوردهای این نمایشگاه باور "ما می توانیم" برای مردم و بویژه جوانان ملموس‌تر خواهد شد.

۵۰۰ واحد فناور در کرمانشاه داریم/ تولید کننده انحصاری ۲۰ محصول فناورانه در کشور هستیم

آزادی در ادامه با اشاره به روند رو به رشد زیست بوم نوآوری و فناوری استان، گفت: در حال حاضر ۵۰۰ واحد فناور در استان فعال است که از این تعداد ۹۰ شرکت توانسته اند به گرید دانش بنیان دست پیدا کنند.

وی افزود: وجود این تعداد شرکت و روند رو به رشد آن نشان می دهد کرمانشاه قابلیت های بسیاری در حوزه فناوری و نوآوری دارد و باید سرمایه گذاری ویژه برای توسعه این حوزه صورت گیرد.

آزادی گفت: در حال حاضر در استان ۲۰ محصول دانش بنیان تولید می شود که تنها تولیدکننده آن در کشور هستیم، یعنی اگر شرکت های کرمانشاهی این ۲۰ محصول را تولید نکنند، مجبور به واردات آنها از خارج از کشور هستیم.

وی تصریح کرد: بارها گفته ایم که راه خروج استان از مشکلات موجود حرکت به سمت توسعه دانش بنیان ها و شرکت های فناور و نوآور است، چرا که این شرکت ها ضمن رفع مشکلات  و چالش های استان می توانند نقش موثری در رونق اقتصادی و نیز ایجاد اشتغال پایدار داشته باشند.

آزادی گفت: در حال حاضر حدود سه هزار نفر در استان در حوزه های فناوری و نوآوری مشغول به کارند که ۲۳۰۰ نفر آنها در شرکت ها و واحدهای فناور تحت حمایت پارک علم و فناوری کرمانشاه فعالیت دارند.

وی افزود: قطعا با افزایش و توسعه شرکت ها میزان اشتغالدر این حوزه سیر شتابنده و صعودی پیدا خواهد کرد که گام موثری در حل معضل بیکاری استان خواهد بود.

آزادی با اشاره به آمار بالای بیکاری در میان فارغ التحصیلان دانشگاهی گفت: در شرکت ها و واحدهای فناور و دانش بنیان عمدتا این قشر مشغول به کار شده و توسعه این شرکت ها می تواند آمار بیکاری این قشر را با سرعت بیشتری کاهش دهد.

وی با اشاره به صادرات خوب محصولات دانش بنیان و فناور استان گفت: سال گذشته بیش از ۱۷ میلیون دلار صادرات داشته ایم و امسال پیش بینی می شود این میزان با افزایش ۳۰ درصدی همراه باشد.

آزادی گفت: در زمینه صادرات این محصولات هم بازارهای خوبی در کشورهای حاشیه خلیج فارس، همسایگان شمالی و کشورهای آفریقایی داریم که پیگیر توسعه و افزایش آن هستیم.

نمایشگاه "دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار کرمانشاه" افتتاح شد

راه اندازی "شهرک فناوری" کرمانشاه تا سال آینده

رییس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه در ادامه به چالش های موجود بر سر راه توسعه شرکت های فناور و دانش بنیان اشاره و تصریح کرد: یکی از این چالش های مهم بحث ایجاد محیط کارگاهی و تولیدی مورد نیاز این شرکت ها است.

وی افزود: با راه اندازی برج فناوری که بزرگترین برج فناوری کشور محسوب می شود تنها فضای اداری مورد نیاز شرکت ها فراهم شده و اکنون نیاز به فضای کارگاهی برای شرکت های تحت حمایت داریم.

آزادی از برنامه ریزی برای راه اندازی "شهرک فناوری" خبر داد و افزود: اراضی ۱۲۰ هکتاری سازمان جهاد دانشگاهی در اختیار پارک علم و فناوری قرار داده شده تا بتوانیم آن را به فضایی برای کار و فعالیت شرکت های دانش بنیان و فناور استان تبدیل کنیم و با توجه به پیگیری های صورت گرفته امیدواریم سال آینده کار واگذاری اراضی به شرکت ها و واحدهای فناور و دانش بنیان آغاز شود.

وی چالش دیگر شرکت ها و واحدهای فناور و دانش بنیان را مشکلات مالی آنها عنوان و تصریح کرد: در حال برنامه ریزی برای افزایش ارتباط دانش بنیان ها با سرمایه گذاران هستیم تا از این طریق این چالش را نیز مرتفع کنیم.

واحدهای فناور "گردشگری" توسعه می‌یابد

وی از تلاش برای جذب واحدهای فناور بر اساس اولویت های استان خبر داد و افزود: در تلاشیم جهت گیری جذب واحدهای فناور به سمت اولویت های استان سوق پیدا کند.

وی افزود: در حال حاضر عمده شرکت ها و واحدهای فناور و دانش بنیان ما در حوزه صنایع شیمیایی، تجهیزات پزشکی، تجهیزات کشاورزی و... مشغول به فعالیتند، اما اولویت های دیگری هم در استان داریم که باید به آنها ورود کنیم.

آزادی گفت: از جمله این اولویت ها حوزه گردشگری است که رویداد خوبی را برای جذب واحدهای فناور در این حوزه برگزار کردیم و قطعا پیگیر توسعه واحدهای فناور و دانش بنیان در این حوزه هستیم.

در حاشیه افتتاح این نمایشگاه، از تابلوی پرتره میخ و نخ دانشمند فقید دکتر "سعید کاظمی آشتیانی" از دانشمندان برجسته بنیانگذار و رییس سابق پژوهشگاه رویان و جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی ایران، که توسط دانشجویان موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی کرمانشاه ساخته شده با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمانشاه رونمایی شد.

نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن بازار استان از چهارم تا هفتم دی ماه هروزه از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ بعدازظهر در محل نمایشگاه های بین المللی کرمانشاه(پارک شاهد) میزبان علاقمندان خواهد بود.


( ۱ )

نظر شما :