بازدید مسولین طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس از طرح ملی تولید کربن فعال از قیر طبیعی در سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی استان کرمانشاه، دکتر مسلم حدیدی رییس سازمان جهاددانشگاهی استان کرمانشاه با بیان ظرفیت های این سازمان در حوزه های مختلف پژوهشی ، فناوری، کارآفرینی و آموزشی و فرهنگی ، گفت: سازمان جهاددانشگاهی استان کرمانشاه به لحاظ وجود ساختارهای مختلف جامع ترین سازمان در کشور است.
وی ادامه داد: با توجه به سابقه این سازمان در حوزه شیمی و تلاش های جهادی پژوهشگران در این حوزه موفقیت های چشمگیری داشته ایم و پس از 15 سال فعالیت علمی امسال موفق به افتتاح طرح ملی کربن فعال از قیر طبیعی شدیم که امیدواریم این طرح با حمایت های ویژه توسعه پیدا کند.
رییس سازمان جهاددانشگاهی استان کرمانشاه، تصریح کرد: افتخار می کنیم که مجموعه نیمه صنعتی تولید کربن فعال از قیر طبیعی برای نخستین بار در کشور از صفر تا صد آن توسط پژوهشگران جهادگر جهاددانشگاهی استان انجام شده و این نتیجه سلسله فعالیت هایی مانند راه اندازی اولین کانون هماهنگی صنعت و قیر طبیعی ، اولین جشنواره ملی قیر طبیعی و تهیه نقشه راه و تدوین رشته دانشگاهی قیر طبیعی بود.
حدیدی ادامه داد: ظرفیت های بی نظیری در این حوزه وجود دارد که امیدواریم با سرمایه گذاری و حمایت از ان بخوبی استفاده شود.
در ادامه مهندس عباس جرجانی مدیر اجرایی طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس با ابزار خوشحالی از فعالیت های انجام گرفته و تولید کربن فعال، گفت: برای احیا معادن قیر طبیعی و رونق تولید این تمحصول هر حمایتی که لازم باشد را انجام می دهیم .
وی تاکید کرد: نیازمند اتصال معادن با این صنعت تولید شده درجهاددانشگاهی کرمانشاه هستیم .
جرجانی ادامه داد: امروز با تیمی کامل از مسولین مرتبط برای بازدید از این طرح به کرمانشاه آمده ایم و تمایل داریم با پرداختن ویژه به این حوزه توسعه خوبی در این بخش شاهد باشیم .
وی در پایان خاطر نشان کرد: کار بزرگی در استان کرمانشاه انجام گرفته و باید در سطح کشور توسعه یابد.
گفتنی است ایران دارای سومین ذخایر قیرطبیعی در جهان است که تماما در غرب و جنوب غرب کشور متمرکز شدهاند؛ در دنیا ۱۶۰ عنوان کاربرد برای این معادن تعریف شده است در صورتی که در ایران متاسفانه بدون هیچ گونه فرآوری به صورت خام و با قیمت پایین به خارج از کشور صادر میشوند.
بنابراین با هدف جلوگیری از خام فروشی این معادن و ایجاد ارزش افزوده برای آنها پروژه تولید کربن فعال از قیر طبیعی تعریف شده است.
دکتر علی دارایی مجری این پروژه ملی و عضو هیات علمی سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه، این واحدصنعتی، از کربن فعال به عنوان یک محصول استراتژیک یاد کرد و افزود: این محصول در صنایع مختلف نظامی، دفاعی، هستهای، نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع غذایی کاربرد دارد.
وی افزود: نیاز سالانه کشور به این محصول ۱۴ هزار تن است که متاسفانه عمده آن از طریق واردات تامین شده و تنها دو هزار تن آن در کشور تولید میشود.
دارایی گفت: در همین راستا طرح تولید کربن فعال از قیرطبیعی را از ۱۵ سال پیش آغاز کردیم و توانستیم طی سه فاز آن را اجرایی و تجاری سازی کنیم.
وی افزود: فاز اول این پروژه سال ۱۳۸۹ و با کارفرمایی وزارت صمت اجرایی آغاز شد و در این مرحله توانستیم نمونه اولیه را تولید کنیم که در نهایت منجر به ثبت اختراع و تاییدیه بنیاد ملی نخبگان شد.
دارایی گفت: سال ۱۳۹۵ فاز دوم اجرای این پروژه کلیدزده شد و توانستیم در این مرحله به دانش فنی تولید کربن فعال از قیرطبیعی دست پیدا کرده و واحد پایلوت تولیدی آن را با ظرفیت تولید ۱۰۰ تن کربن فعال در سال راه اندازی کنیم.
وی افزود: این فاز از پروژه در قالب طرح ملی و با مشارکت جهاددانشگاهی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اجرایی و در نهایت به کسب اولین فناوری در حوزه قیرطبیعی کشور منجر شد.
دارایی گفت: در این فاز از پروژه توانستیم برای اولین بار در کشور کربن فعال با پایه معدنی و کربن فعال کروی و ساچمهای را تولید کنیم.
به گفته این مسئول طرح تولید کربن فعال از قیرطبیعی، سال ۱۳۹۷ در قالب ۱۰ طرح فناورانه برتر جهاددانشگاهی رونمایی شد.
دارایی از اجرای فازسوم تجاری سازی تولید کربن فعال از قیرطبیعی در سال ۱۳۹۸ خبر داد و افزود: این فاز از پروژه با کارفرمایی مجلس اجرایی شد و توانستیم در این مرحله تکمیل دانش فنی تولید کربن فعال از قیرطبیعی را انجام داده و ظرفیت تولید این محصول را افزایش دهیم و اکنون در مسیر تجاری سازی و سرمایه گذاری هستیم.
نظر شما :