استاندار کرمانشاه تاکید کرد:
از توان «جهاددانشگاهی» برای حل مشکلات کرمانشاه بهره میگیریم/ امضای تفاهمنامه همکاری این دو مجموعه
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی استان کرمانشاه، در نشست مشترک دکتر حسن مسلمینائینی رییس جهاددانشگاهی و جمعی از مسئولین سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه با دکترمحمد طیب صحرایی استاندار کرمانشاه تفاهم نامه همکاری این دو مجموعه با هدف استفاده از توانمندیها و ظرفیتهای جهاددانشگاهی در زمینه های اجتماعی، فرهنگی، اجرایی، علمی، آموزشی، تحقیقاتی، فناوری، سلامت، کارآفرینی و ... در راستای تحول دانش بنیان و پیشرفت استان کرمانشاه و طرحها و برنامههای تحولی تامینکننده منافع ملی و استانی به امضا رسید.
دکتر محمدطیب صحرایی، امروز (۱۲ مرداد) در نشست این مشترک با بیان اینکه کرمانشاه دریایی از فرصت ها و ظرفیت هاست، گفت: قطعاً مسائل و مشکلاتی در استان داریم و نمی توان منکر آن شد، اما در کنار آن انبوهی از ظرفیتها در حوزه های مختلف داریم که هرکدام می توانند عرصهای برای کار و فعالیت های بیشمار باشند.
وی افزود: آنچه امروز به اسم محرومیت گریبان کرمانشاه را گرفته نشات گرفته از عدم شناخت ظرفیت های این استان است و اگر بتوانیم این ظرفیت ها را به معنای واقعی آن شناسایی کرده و بر روی آن سرمایه گذاری کنیم، قطعا گام مهمی برای محرومیت زدایی از این استان خواهد بود.
دکتر صحرایی تصریح کرد: اگر مجموعه های ترکیبی دانش محوری مانند جهاد دانشگاهی تمرکز ویژه ای بر ظرفیت شناسی استان داشته باشند و بتوانند با شناخت درست این ظرفیت ها، زمینه را برای سرمایه های گذاری های مادی و معنوی در استان فراهم کنند، گام بزرگی در جهت محرومیت زدایی استان برداشته خواهد شد.
وی از مرز به عنوان یکی ظرفیت های مهم استان یاد کرد و افزود: متاسفانه آنطور که باید از این ظرفیت و فرصت طلایی آن استفاده نشده است.
استاندار کرمانشاه افزود: اغراق نیست که بگوییم مرز برای کرمانشاه مانند دریای خزر برای استان های شمالی است و به همان اندازه می تواند برای استان ثروت و رفاه و آرامش به همراه بیاورد و مهم این است که بتوانیم از این فرصت استفاده کنیم.
دکتر صحرایی به فعالیت جهاددانشگاهی کرمانشاه در حوزه درمان ناباروری اشاره و تصریح کرد: اگر این فعالیت با ارزش در کنار توریسم درمانی قرار گرفته و بتوانیم بازار عراق را بدست آوریم، قطعا توان ایجاد صدها شغل پایدار را در استان خواهد داشت.
وی افزود: هریک از این فرصتها و ظرفیتها میتواند زمینه کار وسیعی برای نهاد علمی مانند جهاد دانشگاهی باشد.
دکتر صحرایی با تاکید بر لزوم ارتباط هرچه بیشتر با مجموعه جهاددانشگاهی گفت: از زمان شروع کارم دراستان همواره تلاشم این بوده که ارتباط استانداری با مجموعه های دانشگاهی و حوزوی را تقویت کنم، چرا که معتقدم حرکت بدون دانش ثمری ندارد و درست مانند این است که بدون هیچ جهت یابی در بیابان طی مسیر کنیم.
وی افزود: قطعا جهاددانشگاهی هم یکی از همین مجموعه های علمی در استان است که تمایل داریم ارتباط با آن تقویت شود، اما برای ثمربخش بودن این ارتباط نیاز است که اولویت های جهاددانشگاهی به طور شفاف شناخته شود.
دکتر صحرایی گفت: در حال حاضر مجموعه جهاددانشگاهی در حوزه های مختلفی فعالیت دارد که همه اینها خوب است، اما انتظار این است که این نهاد پنج اولویت اصلی خود را در استان معرفی کند تا بتوانیم بصورت متمرکز روی آنها کار کرده و با هم پیش برویم.
وی افزود: تمرکز در هر حوزه ای اثرگذار است و اگر اولویتهای جهاددانشگاهی مشخص شود، با تمرکز بر روی آنها می توانیم به نتیجه دلخواه رسیده و مشکلی از مشکلات استان را مرتفع کنیم.
وی افزود: این اولویت بندی موجب خواهد شد جایگاه جهاددانشگاهی در اطلس فعالیت های علمی استان هم مشخص شود.
لزوم تدوین سند راهبردی جهاددانشگاهی کرمانشاه
وی تصریح کرد: کرمانشاه با مشکلات متعددی روبروست و ما به دنبال مجموعه های علمی هستیم که بتوانند در حل این مسائل به ما کنند، بنابراین هرچه اولویت های جهاد به اولویت های استان نزدیک باشد، برای ما راهگشا خواهد بود.
وی با اشاره به ظرفیت های بالای علمی جهاددانشگاهی گفت: بسیار تمایل داریم که از توان و ظرفیت جهاددانشگاهی برای حل مسائل و مشکلات استان استفاده کنیم و این امر نیازمند مشخص شدن اولویت های این مجموعه در استان است.
دکتر صحرایی گفت: جهاد دانشگاهی معنای حقیقی توام کردن علم با عمل است، بنابراین اگر اولویت های این مجموعه در استان مشخص شود می توانیم در حل دو تا سه مسئله مهم استان از توان این مجموعه بهره گیریم.
وی بر لزوم تدوین سند راهبردی جهاددانشگاهی هم تاکید کرد و افزود: اگر در این سند اولویت ها مشخص شود، با تمرکز بر آنها می توانیم در جهت رفع مشکلات استان و تسریع در روند پیشرفت آن متمرکز شویم.
بصورت علمی روی تحقق شعار سال کار میکنیم
دکتر حسن مسلمی نایینی در این نشست با اشاره به گستردگی حوزه های فعالیت جهاددانشگاهی تصریح کرد: جهاددانشگاهی اولویت خود را انجام کارهای بر زمین مانده کشور تعیین کرده و در همین راستا در هر حوزهای که نیاز کشور بوده، از حوزه های آموزشی و فرهنگی گرفته تا پزشکی و مهندسی و کشاورزی و ... برای رفع مشکلات کشور ورود کرده است.
وی به تشریح برخی از این فعالیت ها پرداخت و تصریح کرد: در حوزه پزشکی راه اندازی پژوهشگاه رویان و کارهای منحصربه فردی که در بحث سلولهای بنیادی صورت گرفته توانسته کشور را نه فقط در سطح منطقه که در سطح جهان پرافتخار کند و اعتبار علمی ایران را در سطح بین الملل افزایش دهد.
دکتر مسلمی نایینی گفت: در حوزه فرهنگی هم طی این سالها خبرگزاری "ایسنا" را به عنوان دومین خبرگزاری کشور راه اندازی کردیم که در حال حاضر بیشترین مخاطب را درمیان رسانههای برخط کشور دارد.
وی افزود: خبرگزاری "ایکنا" که در حوزه موضوعات قرآنی فعالیت کرده و به ۲۱ زبان بین المللی اخبار آن منتشر می شود هم از افتخارات فرهنگی جهاددانشگاهی است.
دکتر مسلمی نایینی گفت: خبرگزاری "سینا پرس" هم برای پوشش مناسب اخبار علمی کشور توسط جهاددانشگاهی راه اندازی شده است.
وی از راه اندازی مرکز افکارسنجی "ایسپا" به عنوان یکی از اقدامات پرافتخار جهاددانشگاهی یاد کرد و افزود: این مرکز، افکار سنجی در سطح جامعه را در موضوعات مختلف با پیش بینی ۹۹ درصد انجام می دهد و در حال حاضر برای بسیاری از حوزه های کشور افکارسنجی انجام میدهد.
رییس جهاددانشگاهی گفت: این مرکز می تواند کمک حال استان کرمانشاه در موضوعات مختلف شود و اطلاعات استان را در موضوعات مختلف بصورت آماری در اختیار مسئولین قرار دهد.
دکتر مسلمی نایینی در ادامه به فعالیتهای پژوهشگاه علوم انسانی جهاددانشگاهی هم اشاره کرد و افزود: این پژوهشگاه در حوزه های مختلف بصورت بنیادین و علمی کار میکند تا بتواند به راهکارهای کاربردی در این حوزهها برسد.
رییس جهاددانشگاهی به شعار سال اشاره و تصریح کرد: شیوههای تحقق شعار سال را در دستورکار پژوهشگاه علوم انسانی جهاددانشگاهی قرار دادهایم تا در جمع اندیشمندان، متخصصین و اساتیدی که در این پژوهشگاه گردهم جمع میشوند، بتوان به راهکارهای کاربردی برای تحقق شعار سال رسید.
دکتر مسلمی نایینی ابراز امیدواری کرد: نتایج علمی کار را در آینده ای نزدیک تحویل سیاست مداران کشور قرار داده و این نتایج بتواند در اقدامات آنها جهت بهبود وضعیت اقتصاد کشور موثر باشد.
وی در ادامه از سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه به عنوان یکی از فعالترین و موفقترین سازمان های کشور یاد کرد و افزود: این سازمان فعالیت های ارزشمندی برای استان در حوزههای مختلف پزشکی، کشاورزی، فرهنگی و... داشته است.
وی افزود: یکی از اقدامات ارزشمند این مجموعه که روز گذشته شاهد افتتاح آن بودیم، پروژه تولیدکربن فعال از قیرطبیعی بود که میتواند بخشی از نیاز کشور را مرتفع کرده و واردات این محصول استراتژیک را به کشور کاهش دهد.
دکتر مسلمی نایینی از راه اندازی برج فناوری هم به عنوان یکی از اقدامات ارزشمند سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه یاد کرد و افزود: این برج در کشور نظیر ندارد و توانسته فضای خوبی را برای استقرار واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان و برخی اجزای زیست بوم فناوری استان فراهم کند.
وی افزود: اقدام ارزشمند دیگر این سازمان حمایت گسترده از شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور و اشتغالزایی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی است.
وی افزود: در حال حاضر ۳۲۰ شرکت تحت حمایت این مجموعه هستند که برخی از آنها تا ۷۰ نفر هم اشتغالزایی داشته اند که عمده آنها را نیز فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهد.
دکتر مسلمی نایینی با بیان اینکه استان کرمانشاه ظرفیت ایجاد ۲۰۰ شرکت فناور و دانش بنیان را دارد، افزود: در این زمینه آماده هرگونه همکاری جهت حمایت از این شرکت ها هستیم و امیدواریم مسئولین استان هم در این زمینه پای کار بیایند، چرا که تقویت این شرکت ها گام موثری در جهت رفع معضل بیکاری به عنوان یکی از اصلی ترین معضلات استان کرمانشاه است.
در ادامه دکتر مسلم حدیدی رییس سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه نیز با اشاره به تنوع و گستردگی فعالیتهای جهاددانشگاهی در استان گفت: یکی از اولویت های اصلی این نهاد حمایت از شرکت های فناور و دانش بنیان است که در همین راستا در حال حاضر ۳۲۰ شرکت را تحت حمایت داریم.
وی افزود: حمایت از این شرکت ها و واحدها در کنار توسعه فرهنگ دانش بنیان استان، می تواند به رفع معضل بیکاری استان هم کمک بسیاری کند، چرا که در همین شرکت های تحت حمایت در حال حاضر ۲۵۰۰ نفر مشغول کارند.
حدیدی با اشاره به سایر فعالیتهای جهاددانشگاهی کرمانشاه، از مرکز درمان ناباروری این مجموعه به عنوان یکی از این فعالیتها یاد کرد و افزود: این مرکز تاکنون به ۷۵۰۰ زوج نابارور استان خدمت ارائه کرده است.
وی افزود: بحث افزایش و جوانی جمعیت یکی از دغدغه های مهم مقام معظم رهبری است و تلاش داریم گامی هرچند کوچک در این زمینه برداریم.
رییس سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه از تولید کربن فعال از قیرطبیعی هم به عنوان یکی دیگر از خدمات ارزشمند این سازمان یاد کرد و افزود: این کار برای اولین بار در کشور صورت گرفته و پس از ۱۵ سال کار جهادی و تحقیقاتی توانسته ایم گامی در جهت پیشگیری از خام فروشی محصول ارزشمند قیرطبیعی برداریم.
وی افزود: در حال حاضر هم صحبت هایی با ایمیدرو صورت گرفته تا سرمایه گذاری را در این زمینه در استان انجام دهد.
حدیدی یکی از رسالت های مهم جهاددانشگاهی کرمانشاه را ورود به چالش ها و مشکلات استان عنوان و تصریح کرد: در هر حوزه ای که استان دچار مشکل بوده از جمله حوزه آب، گردشگری، منابع معدنی، اشتغال و ... ورود داشته و تلاش کرده ایم بصورت علمی و با انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهش های کاربردی به رفع آن مشکلات کمک کنیم.
وی افزود: در حال حاضرآمادگی این را داریم تا در کنار مسئولین استان برای حل مشکلات قرار گرفته و اتفاق های خوبی را در استان رقم بزنیم.
رییس سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه گفت: جهاددانشگاهی این مزیت را دارد که بصورت شبکه عمل می کند و در حل مشکلات استان می توانیم از توان علمی و اجرایی جهاد کشور هم بهره بگیریم.
وی به خلاصه ای از اقدامات صورت گرفته در سفر رییس جهاددانشگاهی به استان هم اشاره کرد و افزود: در این سفر در کنار افتتاح واحد تولید کربن فعال از قیرطبیعی، از دو محصول فناورانه هم رونمایی شد.
حدیدی گفت: دراین سفر دفتر پروژه یابی و تبادل فناوری پارک علم و فناوری کرمانشاه هم افتتاح شد. این دفتر با هدف توسعه بازار داخلی و صادراتی شرکت های فناور و دانش بنیان راه اندازی شده و قرار است زمینه ورود سرمایه گذاران خارجی به استان را تسهیل کند.
امضای تفاهمنامه همکاری این دو مجموعه
در این مراسم تفاهم نامه همکاری جهاددانشگاهی و استانداری کرمانشاه به امضای استفاده از توانمندیها و ظرفیتهای جهاددانشگاهی در زمینه های اجتماعی، فرهنگی، اجرایی، علمی، آموزشی، تحقیقاتی، فناوری، سلامت، کارآفرینی و ... در راستای تحول دانش بنیان و پیشرفت استان کرمانشاه و طرحها و برنامههای تحولی تامینکننده منافع ملی و استانی به امضای دکتر حسن مسلمینائینی رییس جهاددانشگاهی و دکترمحمد طیب صحرایی استاندار کرمانشاه رسید.
زمینه های همکاری مشترک
تدوین و پیشنهاد برنامه ارتقای اشتغال پذیری دانشجویان و دانش آموختگان؛ احیا نقش کارکرد مساجد در راستای توسعه فرهنگ کار و کارآفرینی؛ تدوین و پیشنهاد برنامه جامع گردشگری استان کرمانشاه؛ راه اندازی مرکز پایش عملکرد دستگاه ها در حوزه سیاست های ابلاغی جوانی جمعیت؛ تدوین برنامه عملیاتی ارتقا وضعیت کودکان محلات محروم(حاشیه نشین)به منظور جلوگیری از بازتولید حاشیه ها؛ توسعه مرکز درمان ناباروری (راه اندازی مرکز جامع سلامت بانوان)؛ راه اندازی مرکز خدمات تخصصی روانشناسی(با رویکرد سبک زندگی ایرانی – اسلامی)؛ تکمیل و توسعه مجتمع فرآورش قیر طبیعی با هدف ایجاد ارزش افزوده در معادن قیر طبیعی ؛ایجاد و توسعه دو فناوری در حوزه ضایعات محصولات کشاورزی ؛راه اندازی مرکزتوسعه کسب و کارهای دیجیتال و فعال سازی مرکز هم اندیشی توسعه استان کرمانشاه از جمله زمینه های همکاری مشترک است.
نظر شما :