به همت موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی کرمانشاه برگزار شد؛ کارگاه آموزشی ملی و نشست هم اندیشی با موضوع " شناخت چالش ها و چرایی بن بست نوآوری و فناوری در منابع طبیعی، کشاورزی و محیط زیست

۲۳ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۲:۵۱ کد : ۵۵۲۷۷ اخبار معاونت آموزشی
کارگاه آموزشی ملی و نشست هم اندیشی با موضوع " شناخت چالش ها و چرایی بن بست نوآوری و فناوری در منابع طبیعی، کشاورزی و محیط زیست ایران " توسط موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی کرمانشاه و با همکاری گروه مدیریت منابع محیطی پژوهشکده توسعه کالبدی جهاد دانشگاهی کرمانشاه بصورت برخط برگزار شد
به همت موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی کرمانشاه برگزار شد؛  کارگاه آموزشی ملی و نشست هم اندیشی با موضوع " شناخت چالش ها و چرایی بن بست نوآوری و فناوری در منابع طبیعی، کشاورزی و محیط زیست

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی کرمانشاه، دکتر خلیل جلیلی مدیر برگزاری و دبیر این نشست به حضور ارزشمند بیش از ۱۳۰ نفر از روسا و اعضای هئات مدیره سازمان نظام مهندسی کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست در استان های مختلف و نیز اساتید، دانشجویان و صاحب نظران این عرصه اشاره کرد و افزود: حضور دانشگاه، سازمان اجرایی، پارک علم و فناوری و سازمان نظام مهندسی  از نقاط برجسته و متمایز این نشست بود. که با سخنرانی صاحب نظران و اساتید و مدیران برجسته این حوزه برگزارشد. 
 جلیلی در ادامه به ضریب نفوذ پایین فناوری و نوآوری در منابع طبیعی و محیط زیست و برخی از گرایش های کشاورزی در ایران اشاره کرد و افزود: حضور فناوری و مسائل دانش بنیان در این بخش ها و خصوصا منابع طبیعی بسیار پایین است و این مسئله به عنوان ضرورت برگزاری کارگاه بود. 
مدیر برگزاری این کارگاه تصریح کرد:  موضوع منابع طبیعی و محیط زیست دو مقوله بسیار حیاتی است و پایداری آنها ضامن امنیت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور است. امنیت غدایی با حفظ منابع طبیعی اقتدارآفرین است و شناخت چالش های موجود و نیز حضور فناوری و ایده های نوآورانه و دانش بنیان  در حل این ابرچالش های ملی، دو محور توسعه پایدار این بخش ها در کشور است که به طور قطعی حمایت جدی دولت و مجلس، برای حضور سرمایه گذاران و شرکت های فناور و دانش بنیان لازم است. 
این عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی کرمانشاه مسئله امروز منابع طبیعی و محیط زیست کشور را کم رنگ بودن اثر فناوری و نوآوری برای حل چالش ها عنوان کرد و افزود: سرمایه گذاری دانشی در این بخش ها بدون حمایت جدی دولت دارای ریسک بالاست و برای محصولات فناورانه و دانش بنیان منابع طبیعی بازار خصوصی محدود است و زمینه های سرمایه گذاری در این عرصه جذابیت کمتری دارند
رییس موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی کرمانشاه افزود: متاسفانه ما برای منابع طبیعی و محیط زیست کشور ارزش قائل نیستیم و به بهانه طرح های توسعه ای و اشتغال زا در کشور هر گونه تخریب در منابع طبیعی و محیط زیست را توجیه می کنیم لذا پیوست حفاظتی از منابع ملی به عنوان یک پیشنهاد مورد تاکید سخنرانان این کارگاه در طرح های بزرگ و شاخص کشور مطرح گردید.

جلیلی در ادامه افزود: شرکت کنندگان در این کارگاه ملی افراد ویژه ای بودند که خود مروجین و معلمان انتقال این نگاه دانشی و نوآورانه و فناورانه در حل چالش های منابع طبیعی و محیط زیست هستند و امیدواریم این نگاه در بدنه کارشناسی دستگاه های اجرایی و تحقیقاتی اثر بخش باشد و بتوانیم چالش های اولویت دار در کشور را  معرفی کنیم. 

وی شناسایی و جذب ایده های نوآورانه و فناورانه در منابع طبیعی، محیط زیست و کشاورزی را از جمله اهداف این نشست دانست و آن را بستر ساز نقش نخبگان و حضور آنها در ارائه ایده های نوآوران عنوان کرد. 

وی خاطر نشان کرد:سازمان نظام مهندسی پویا، بسترساز کارآفرینی و حلقه اتصال  دانش، نوآوری و فناوری در حل چالش هاست و امیدواریم  این کارگاه بتواند حرکتی بزرگ در این سازمان پرمخاطب ایجاد کند و نگاه نوآوری و فناوری در این عرصه ها تقویت گردد.

جلیلی ادامه داد: شناخت چالش ها و ایده های فناورانه و نوآورانه یکی از محورهای غیر مقاله ای در پنجمین همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران است که در صدد شناسایی ایده های نو و معرفی آنها به نزدیکترین پارک علم و فناوری محل زندگی فرد صاحب ایده است که بتواند با قید اولویت از حمایت پارک های علم و فناوری برخوردار گردد.

پنجمین همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران  توسط موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی کرمانشاه با همکاری مرکز بین المللی همایش ها و سمینارهای توسعه پایدار علوم جهان اسلام در ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ برگزار می گردد و علاقه مندان می توانند دستاوردهای علمی خود را تا پایان فروردین ماه به دبیرخانه همایش و سایت رسمی همایش  ارسال نمایند.


( ۱ )

نظر شما :