موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی برگزار کرد؛

همایش ملی "معماری، شهرسازی و گردشگری"

۰۶ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۲:۵۸ کد : ۵۴۳۵۳ تاپ خبر اخبار معاونت آموزشی
هفتمین همایش ملی "معماری، شهرسازی و گردشگری" به همت موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی، امروز(ششم اسفند) در کرمانشاه برگزار شد.
همایش ملی "معماری، شهرسازی و گردشگری"

دکتر خلیل جلیلی رییس موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی کرمانشاه در آیین افتتاحیه این همایش با اشاره به برگزاری دو روزه آن، گفت: کرمانشاه امروز و فردا (۶ و ۷ اسفند) در این همایش میزبان جمعی از اساتید، دانشجویان و علاقمندان سه حوزه معماری، شهرسازی و گردشگری است.

جلیلی خاطرنشان کرد: میزبانی کرمانشاه در این دوره همایش جهت رفاه مدعوین به دو صورت حضوری و مجازی خواهد بود تا علاقمندان در سایر استانها هم بتوانند به راحتی از مقالات این همایش و ارائه‌های آن بهره مند شوند.

به گفته رییس موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی کرمانشاه بیش از ۲۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده که از این تعداد ۲۰ مقاله به عنوان مقالات برگزیده معرفی می‌شوند.

جلیلی آشنایی با آخرین دستاوردهای علمی و جدیدترین متدهای معماری، شهرسازی و گردشگری را مهمترین هدف برگزاری این همایش عنوان کرد.

دکترسونیا امجدیان دبیر علمی این همایش هم در این مراسم با بیان اینکه این همایش به همت موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی کرمانشاه برگزار شده، گفت: در برگزاری این همایش مرکز بین المللی همایش‌ها و سمینارهای توسعه پایدار علوم جهان اسلام هم همکاری داشته است.

وی آشنایی با آخرین دستاوردهای علمی و جدیدترین متدهای معماری، شهرسازی و گردشگری را از جمله مهمترین اهداف برگزاری این همایش عنوان کرد و افزود: علاوه بر این تولید مبانی دانش بنیان در حوزه‌های معماری، شهرسازی و گردشگری، راه اندازی دبیرخانه دائمی همایش و استفاده از تمامی ظرفیت‌های پژوهشی برای ارتقاء جایگاه پروژه‌های کاربردی از جمله دیگر اهدافی است که در این همایش به دنبال آن هستیم.

امجدیان به محورهای این همایش هم اشاره کرد و افزود: محورهای همایش در سه حوزه معماری، شهرسازی و گردشگری طراحی شده که در حوزه معماری، معماری پایدار، فناورین‌های نوین، گردشگری و معماری، اقلیم در معماری، تاریخ معماری ایران، روانشناسی محیط و معماری منظر از جمله مهمترین این محورها هستند.

وی افزود: در حوزه شهرسازی نیز شهر پایدار، شهر خلاق، شهر هوشمند، تاب آوری شهری، حکمروایی شهری، توسعه پایدار منطقه‌ای و شهرسازی مشارکتی از جمله مهمترین محورهای این همایش به شمار می‌روند.

وی به مهمترین محورهای این همایش در حوزه گردشگری هم اشاره کرد و گردشگری و میراث جهانی، ژئوتوریسم، گردشگری سلامت، اکوتوریسم و گردشگری خلاق را از جمله مهمترین این محورها عنوان کرد.

امجدیان با بیان اینکه این همایش دو روزه است، ابراز امیدواری کرد: این همایش بتواند فرصت مناسبی برای بروز و ظهور دستاوردهای پژوهشی در سه حوزه معماری، شهرسازی و گردشگری باشد.

در ادامه این همایش معاون شهرسازی و معماری شهرداری کرمانشاه وسعت بافت فرسوده شهر کرمانشاه را 1227 هکتار اعلام کرد و افزود: اقدامات جزیره‌ای دستگاه‌ها موجب شده علی رغم سالها تلاش نتیجه‌ای که باید در بازآفرینی این بافت‌ها نگیریم.

بهزاد مسعودی اصل از بافت فرسوده به عنوان یکی از مهمترین چالش‌های شهر کرمانشاه یاد کرد و افزود: در حال حاضر از 10 هزار هکتار محدوده قانونی شهر کرمانشاه، 1228 هکتار آن بافت فرسوده است.

به گفته مسعودی اصل در حال حاضر 20 درصد جمعیت یک میلیون نفری شهر کرمانشاه در این بافت‌ها اسکان دارند.

وی باتاکید بر لزوم بازآفرینی هرچه سریعتر بافت‌های فرسوده شهر کرمانشاه، گفت: متاسفانه حرکت جزیره‌ای دستگاه‌ها در این زمینه و نبود یک طرح جامع برای بازآفرینی این نقاط شهر موجب شده که علی  رغم سالها تلاش معضل بافت های فرسوده همچنان پابرجا باقی بماند.

مسعودی اصل گفت: در سنوات اخیر دفاتر تسهیل گری راه اندازی شد که بیشتر رویکرد اجتماعی داشتند تا رویکرد کالبدی و برای همین این دفاتر تعطیل شد و در حال حاضر باید فکر اجرای طرحی جدی برای بازآفرینی این نقاط شهری بود.

این مسئول در ادامه با بیان اینکه 340 هکتار از بافت فرسوده شهر کرمانشاه بافت تاریخی است، گفت: هر شهر دیگری اگر این وسعت از بافت تاریخی را در اختیار داشت قطعا از آن بهره می برد، اما در کرمانشاه نتوانسته‌ایم از این فرصت آنچنان که باید بهره گیریم.

مسعودی اصل با اشاره به اصلاح طرح ساماندهی بافت تاریخی شهر کرمانشاه گفت: این طرح به وزارت میراث فرهنگی رفته و پس از تصویب آن در کمیسیون ماده پنج، بسیاری محدودیت هایی که در بافت های تاریخی داریم از جمله تراکم مرتفع می‌شود.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری کرمانشاه در ادامه با اشاره به اجرای طرح جهش تولید مسکن گفت: برای اجرای این طرح که 1500 هکتار زمین در شهر کرمانشاه نیاز داشت، بافت های فرسوده را پیشنهاد دادیم، اما استقبالی نشد و راه و شهرسازی ترجیح دارد که الحاق صورت گیرد و شهر وسعت یابد که این امر چالش‌های خاص خود را دارد و باید زیرساخت‌ها و امکانات برای الحاقات جدید لحاظ شود.

مسعودی اصل در ادامه با بیان اینکه شهرداری به تنهایی نمی‌تواند معضل بافت های فرسوده را رفع کند، گفت: نیاز است در این مسیر دستگاه‌های دیگر در کنار شهرداری قرار گیرند.

وی افزود: از طرفی خود مردم هم باید برای بازآفرینی این بافت‌ها مشارکت کنند، چرا که بدون همکاری مردم در این مناطق هیچ طرحی به سرانجام نمی‌رسد.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری کرمانشاه خاطرنشان کرد: علاوه براینها باید بسته‌های تشویقی کاربردی لحاظ شود، چرا که با تخفیفات جزیی در برخی زمینه‌ها نمی توان انگیزه لازم را در مردم برای بازآفرینی این مناطق ایجاد کرد


نظر شما :