ایران استوار ۴۴ سال افتخار : روایت پیشرفت دانش بنیان ها
شرکت دانش بنیان پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی استان کرمانشاه؛قطب تولید "یولاف" کشور هستیم/ تا ۵ سال آینده به تولید ۱۰ هزار تن می رسیم
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه صحبت بهرامی نژاد مدیرعامل این شرکت در تشریح خواص یولاف، گفت: از یولاف در گذشته برای تغذیه حیوانات استفاده میشد اما حدود چهار دهه است که به دلیل شناخت نقش موثر این گیاه در سلامتی انسان، از آن برای تولید محصولات سلامت محور استفاده می شود.
وی افزود: در حال حاضر یولاف در صنایع دارویی برای کنترل بیماری های قلبی و عروقی کاربرد فراوان دارد، این گیاه به خاطر بتاکاروتن که یک نوع فیبر است و کیفیت آن در یولاف به نیست سایر غلات بالاتر است نقش موثری در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی دارد.
بهرامی نژاد خاطرنشان کرد: اگر روزانه یک مشت یولاف در غذای روزانه استفاده شود ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی 26 درصد کاهش می یابد، همچنین تحقیقات نشان میدهد که مصرف یولاف موجب بالا رفتن کلسترول خوب و پایین آمدن کلسترول بد در بدن انسان می شود.
بهرامی نژاد به تاثیر مصرف یولاف در کاهش چاقی هم اشاره کرد و افزود: اگر یولاف به عنوان سوپ پیش از سرو غذای اصلی مصرف شود با ایجاد سیری کذب مانع پرخوری شده و از چاق شدن افراد جلوگیری می کند.
وی افزود: در بحث کنترل بیماری های پوستی مانند اگزما، آبله مرغان هم اثرات مفید یولاف به اثبات رسیده و از این گیاه در تولید انواع مرطوب کننده و لوسیون ها استفاده می شود.
بهرامی نژاد خاطرنشان کرد: همچنین با توجه به اینکه گیاه "یولاف" فاقد گلوتن است مصرف آن برای کودکان مبتلا به بیماری "سلیاک" بسیار مفید است.
وی با اشاره به تولید ماسک های آرایشی و بهداشتی از یولاف گفت: این ماسک ها که دربسیاری کشورهای تولید می شود ضد آکنه و جوش بودهو لایه بردار و سفید کننده هستند.
وی در ادامه به تشریح مزایای کشت این گیاه پرداخت و افزود: یولاف یک گیاه دیم است و قطعا در شرایط خشکسالی کشور کشت این گیاه برتری دارد.
وی افزود: علاوه بر این در اندام زیرزمینی این گیاه یک سری ترکیبات وجود دارد که میتواند قارچ بیماری زای گندم را کنترل کند، بنابراین اگر یولاف در تناوت زراعی با گندم کشت شود، میتواند به راحتی این بیماری را کنترل کند.
وی افزود: از طرفی کشت یولاف زارعی می تواند به راحتی روند رشد یولاف وحشی را کنترل کند و دیگر نیاز به سم پاشی زمین نیست.
بهرامی نژاد گفت: با توجه به این خواص بیشمار شرکت کشت و صنعت سالم فرآور باختر پس از هفت سال تحقیق در سال 1392 راه اندازی و در زمینه کشت و توسعه این گیاه آغاز به کار کرد و در سال 1393 توانستیم جز اولین شرکت های دانش بنیان استان قرار گیریم.
وی با اشاره به تولید پنج محصول غذایی از گیاه یولاف در این شرکت، گفت: این محصولات شامل آرد یولاف، بلغور یولاف، پرک یولاف، پوست کنده سالم یولاف و نان یولاف است.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت سالم فرآور باختر با اشاره به ثبت دو برند برای محصولات این شرکت گفت: در حال حاضر محصولات غذایی شرکت با برند "بخش آژین" تولید شده و برای محصولات دارویی و بهداشتی برند "ژیندا" را به ثبت رسانده ایم اما در این زمینه هنوز به مرحله تولید نرسیده ایم.
وی با بیان اینکه کرمانشاه امروز قطب اصلی تولید یولاف کشور است و طبق برنامه ریزی صورت گرفته با تشویق کشاورزان سال آینده 200 هکتار را زیر کشت این گیاه می بریم.
وی با اشاره به واردات 400 رقم جدید یولاف جهت انجام تحقیقات گفت: در حال حاضر بانک بذر دانشکده کشاورزی غنی ترین مجموعه یولاف کشور را دارد.
وی با اشاره به تدوین طرح جامع بلند مدت کشت یولاف گفت: برنامه داریم کشت یولاف در کشور را در پنج سال آینده به 10 هزار تن در سال افزایش دهیم و بتوانیم هرساله یک رقم یولاف را برای تولید معرفی کنیم.
بهرامی نژاد با اشاره به تشکیل کمیته جهانی یولاف در سال 2019 گفت: این کمیته متشکل از تجار، متخصص ، کشاورزان و صنعتگران فعال در عرصه تولید، کشت و صادرات و واردات یولاف است و از 27 کشور جهان در آن عضویت دارند.
وی افزود: درسال 2019 توانستیم به عنوان بیست و هفتمین کشور به عضویت این کمیته در بیاییم.
بهرامی نژاد با اشاره به مزایای بسیار گیاه یولاف و لزوم گسترش کشت آن ابراز امیدواری کرد با همکاری و حمایت وزارت جهاد کشاورزی و مسئولان استان، زمینه کشت بیش از پیش این گیاه و فرآوری آن در کشور و استان فراهم شود.
نظر شما :