معاون آموزشی جهاددانشگاهی استان: به دنبال رفع عامل اصلی بیکاری در کرمانشاه هستیم/ جوانان در جهاد دانشگاهی صاحب "مهارت" می شوند
مهندس علیاکبر والی به مناسبت سالروز تاسیس جهاددانشگاهی در گفتوگو با روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی استان کرمانشاه با بیان اینکه آموزش همواره سرلوحه فعالیتهای جهاددانشگاهی قرارداشته اظهار کرد: در همین راستا معاونت آموزشی جهاددانشگاهی بر آموزشهای کاربردی و کوتاه مدت متمرکز شده است.
وی افزود: دورههای آموزشی کوتاهمدت این معاونت "دورههای آزاد" و "آموزش کارکنان دولت" را شامل میشود که همگی با هدف ایجاد یک مهارت یا شغل و نیز ارتقا شغلی کارکنان دولت دردستور کار قرار گرفته است.
والی اظهار کرد: در دورههای آزاد شاخصترین محور آموزشی، آموزش ترمیک زبان انگلیسی است و تنها در دوسال شیوع کرونا بیش از 2000 هزار فراگیر بصورت مجازی در این دورهها آموزش دیدهاند.
وی افزود: هم اکنون و با حضوری شدن کلاسها، حدود 3500 فراگیر مشغول آموزش زبان انگلیسی در دورههای آموزشی جهاددانشگاهی هستند.
والی از برگزاری دورههای برنامهنویسی به عنوان دومین محور مهم آموزشهای کوتاهمدت آزاد جهاددانشگاهی یاد کرد و افزود: خوشبختانه جهاددانشگاهی با توجه به اهمیت برنامهنویسی، اولین مدرسه برنامهنویسی را در استان راهاندازی کرده است، مدرسهای که در غرب کشور هم نظیر ندارد.
وی افزود: در این مدرسه آموزشهای برنامهنویسی در دو گروه سنی هشت تا 16 سال و 16 سال به بالا ارائه میشود و فراگیران ظرف 12 تا 15 ماه میتوانند از این مدرسه فارغالتحصیل شوند.
معاون آموزشی جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: همچین برگزاری دورههای آموزشی که بتواند به کسب و کار خانگی منجر شود هم در دستور کار قرار دارد که از جمله آن میتوان به کلاسهای خیاطی، چرم دوزی، عروسک سازی و ... اشاره کرد.
والی تصریح کرد: در کنار این دورههای آموزشی، در فصل تابستان هم کلاسهایی جهت اوقات فراغت کودکان و نوجوانان از جمله چرتکه، نقاشی و خلاقیت، هوش و استعداد تحصیلی، مهندسی سازه و ... برگزار میشود.
والی محور دوم آموزشهای جهاددانشگاهی را برگزاری دورههای آموزشی ویژه کارکنان دولت عنوان کرد و افزود: طبق مجوز سازمان مدیریت و برنامهریزی این دورهها بصورت تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات و برای دستگاههایی که متقاضی هستند برگزار میشود.
معاون آموزشی جهاددانشگاهی استان کرمانشاه در ادامه به سایر حوزههای کاری این معاونت هم اشاره کرد و افزود: در چندسال اخیر، وظیفه جدید برگزاری آزمونهای استخدامی به جهاددانشگاهی واگذار شده و معاونت آموزشی جهاد این آزمونها را برای دستگاههای اجرایی در مقاطع مختلف برگزار میکند.
والی اشارهای هم به برنامههای آتی معاونت آموزشی جهاددانشگاهی داشت و افزود: یکی از اولویتهایی که به جد پیگیر آن هستیم راهاندازی "دپارتمان های تخصصی" در معاونت آموزشی است.
وی افزود: در این دپارتمانها یک گروه کاری از افراد خبره و صاحب مهارت (صاحبان شرکتهای فناور و دانشبنیان و یا اساتید دانشگاهی و ...) راهبری آموزش در حوزههای مختلف را برعهده میگیرند.
والی گفت: با وجود این افراد خبره، آموزشها بصورت کاربردیتر به فراگیران داده میشود و خروجی کار نیز افراد صاحب مهارت و تخصص خواهند بود که میتوانند جذب خود شرکتهای فناور و دانشبنیان شوند.
معاون آموزشی جهاددانشگاهی کرمانشاه گفت: در حال حاضر برنامه داریم این دپارتمانهای تخصصی را در گروههای عمران، کشاورزی، شبکه و گردشگری تشکیل دهیم، این دپارتمانهای تخصصی بر اساس نیاز بازار کار تشکیل شده و آموزشهای آنها مبتنی بر همین اصل خواهد بود.
معاون آموزشی جهاددانشگاهی معضل اصلی اشتغال استان را عدم وجود مهارت و تخصص در میان فارغالتحصیلان دانشگاهی عنوان کرد و افزود: ما دانشجویان و فارغالتحصیلان آموزش دیده زیادی داریم اما تعداد کمی از آنها صاحب تخصص و مهارت هستند، از طرفی فاصله دانشگاه و صنعت هم زیاد است و همین موجب شده دانشجوی ما نتواند تخصص و مهارت لازم را کسب کند و این میان وظیفه نهادهایی مانند جهاددانشگاهی است که این فاصله را پُر کنند.
والی با تاکید بر لزوم ایجاد مهارت و تخصص در میان فارغالتحصیلان دانشگاهی گفت: در این زمینه تمایل داریم با فنیوحرفه ای همکاری بیشتری داشته باشیم چرا که معتقدیم این همکاری موجب هم افزایی شده و نتایج مثبت مضاعفی به همراه خواهد داشت.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی تاکید کرد: ما به دنبال رفع عامل اصلی بیکاری در استان که همان فقدان مهارت است هستیم و امیدواریم با همکاری دستگاههای مربوطه در این زمینه، بتوانیم نقش موثری در رفع معضل بیکاری استان ایفا کنیم.
نظر شما :