معاون اقتصادی استاندار خبر داد: همه دستگاه‌ها باید در راستای افزایش دو برابری شرکت‌های دانش بنیان برنامه داشته باشند

۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۰۹:۵۶ کد : ۴۳۲۹۳ تاپ خبر اخبار پارک علم و فناوری کرمانشاه
معاون اقتصادی استاندار کرمانشاه در نشست ستاد ستاد هماهنگی و عملیاتی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان استان که با حضور مدیران دستگاه های مختلف برگزار شد؛ گفت: این ستاد با هدف توسعه کمی و کیفی شرکت‌های دانش‌بنیان استان و افزایش حداقل دوبرابری تعداد شرکت‌ها، تشکیل شده است.
معاون اقتصادی استاندار خبر داد:  همه دستگاه‌ها باید در راستای افزایش دو برابری شرکت‌های دانش بنیان برنامه داشته باشند

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه، دکتر بهزاد باباخانی افزود: رهبر معظم انقلاب شعار سال ۱۴۰۱ را تحت عنوان؛ تولید؛ دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین نامگذاری کردند و تلاش برای تحقق این شعار، اولویت اصلی دستگاه‌های اجرایی در حوزه‌های مختلف در استان کرمانشاه است.

 

  

 

دکتر باباخانی عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب برای سال ۱۴۰۱ هدفگذاری کمی برای شعار سال تعیین کردند و  افزایش دوبرابری تعداد شرکت‌های دانش بنیان باید بصورت کیفی اتفاق بیافتد.

 

معاون اقتصادی استاندار کرمانشاه عنوان کرد:  دستگاه‌ها و مجموعه‌های مختلف موظف هستند در قالب یک برنامه، مشوق‌ها و ظرفیت‌های مجموعه و هم چنین موانع و مشکلاتی موجود در مسیر هدف گذاری‌های صورت گرفته را ارائه دهند‌ تا در راستای اجرایی شدن آن‌ها اقدام شود.

 

وی بر ضرورت برنامه‌ریزی بلندمدت دستگاه‌ها و مجموعه‌های مختلف برای توسعه واحدهای دانش بنیان تاکید کرد و گفت: تحقق شعار سال تنها منحصر به همان سال نیست و دستگاه‌ها باید علاوه بر برنامه یک ساله، برنامه چهار ساله هم برای توسعه این واحدها ارائه دهند.

 

دکتر باباخانی در بخش دیگری از سخنانش به ظرفیت مناسب توسعه واحدهای دانش بنیان در حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در صورت فراهم کردن بستر خریداری محصولات تولیدی شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت، توسط سازمان غذا و دارو، شاهد یک جهش در توسعه کمی و کیفی در واحدهای فعال این حوزه خواهیم بود‌.

 

در این جلسه دکتر سیامک آزادی رئیس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه و دبیر ستاد عملیات توسعه اقتصاد دانش بنیان استان گفت: رویکرد ما یک  رویکرد مسئله محور در تدوین برنامه توسعه اقتصاد دانش بنیان استان است. 

 

وی ادامه داد:بر اساس چالش ها و موانع شرکت های دانش بنیان و شرکت های خصوصی این برنامه تدوین می شود. 

 

آزادی تصریح کرد:  باید همه تاثیرگذاران و ذینفعان این بازار در تدوین الزامات و مشوق‌های این برنامه مشارکت داشته باشند. 

 

 دبیر ستاد عملیات توسعه اقتصاد دانش بنیان استان در پایان افزود: در برنامه توسعه اقتصاد دانش بنیان استان که تدوین خواهد شد در واقع برنامه ای یکپارچه برای زیست بوم فناوری استان خواهد بود.

 

در ادامه این جلسه دکتر خدا رحمی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به تشریح برنامه های این دانشگاه و  حمایت از شرکتهای دانش بنیان پرداخت و افزود:دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه یکی از دانشگاه هایی است که در زمینه ایده و مارکت فکری پیشرفت های خوبی داشته است. 

 

خدارحمی با اشاره به اینکه  ارائه تسهیلات به شرکت های دانش بنیان در راستای  تولید محصولات تخصصی  از جمله اقداماتی است که در دانشگاه انجام شده است  که  البته میزان تسهیلات اختصاص یافته کافی نیست  که امیدواریم در سال ۱۴۰۱ میزان  این تسهیلات افزایش یابد،افزود: با توجه به کافی نبودن تسهیلات در راستای اجرای طرح های کاربردی و فناورانه، نیاز به اختصاص ردیف بودجه‌ای ویژه در پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه وجود دارد . 

 

وی افزود:آنچه دغدغه شرکت ها نیز هست این است که برخی از شرکت ها سالن تولید و خط تولید ندارند و باید زیرساختهای لازم  را در  راستای تولید دانش بنیان فراهم سازیم .

 

 

خدا رحمی ادامه داد:با توجه به تغییراتی که در شرایط بوجود می آید برخی مواقع مشتری محصولات شرکت های دانش بنیان خود دانشگاه یا معاونت غذا و دارو است که با تغییر شرایط امکان خرید آن محصول توسط دانشگاه وجود ندارد و شرکت های دانش بنیان را با مشکل جدی مواجه می سازد.

 

وی با بیان اینکه جهت رفع این مشکل باید در خصوص خرید محصولات این شرکت ها شرایطی قرار دهیم که به نفع شرکت های دانش بنیان مستقر در استان اعم از شرکت های وابسته و غیر وابسته به دانشگاه باشد، افزود:امیدوارم با تلاش های صورت گرفته در این حوزه، رنکینگ دانشگاه در رتبه های فناوری و پژوهشی جزو دانشگاه های تیپ یک کشور خواهد بود.

 

وی خاطر نشان کرد: دراینصورت دانشگاه برای ایجاد زیرساختهای لازم و ارائه مشاوره های بهتر جهت تجاری سازی ،ایده سازی،بازاریابی فکری، دیجیتال مارکتینگ و کارآفرینی متمرکز خواهد شد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، در ادامه با بیان اینکه دانشگاه باید با پرورش متخصص در این زمینه گام های محکم تری بر دارد افزود: در بحث مارکت ایده و مارکت فکری در توسعه صادرات، تجاری سازی ،نحوه شرکت در نمایشگاه های تخصصی باید تلاش های بیشتری صورت گیرد و تسهیلات و خدمات بیشتری به دانشجویان ارائه دهیم.

 

وی در ادامه تاکید کرد:ما باید تلاش کنیم که علاوه بر اینکه تعداد شرکت های دانش بنیان را به دو برابر برسانیم، کیفیت محصولات تولیدی را نیز افزایش دهیم . 

 

وی افزود:اگر دانشگاه از مرکز نوآوری غذا حمایت لازم را به عمل آورد، معاونت غذا و دارو برای تولید مینیاتوری بعضی از محصولات جدید غذایی را انجام دهد و با توجه به پتانسیل بسیار بالای که دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دارد، می توانیم در ارائه خدمات در ارتباط با صنعت پیشرفت چشمگیری داشته باشیم.

 

خدا رحمی تصریح کرد:اقدامات انجام شده در راستای کارآفرینی دانش بنیان در دانشگاه بسیار امیدوار کننده است و در آینده نزدیک برای هر موضوعی یک کارگروه تولید راه اندازی خواهد شد.

 

وی در پایان گفت :حمایت از شرکت های دانش بنیان از اولویت های دانشگاه است و باید  ریسک و مخاطرات و چالش هایی که فراروی این شرکت ها وجود دارد را از طریق توسعه مراکز نوآوری،  مشاوره های تخصصی کاهش دهیم .


نظر شما :