سازمان جهاد دانشگاهی؛ تنها مرکز آموزش "کمک پرستاری" در کرمانشاه
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه ،دکتر رضا پورمیرزا مدیردفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه جهاد دانشگاهی تنها مرکز آموزشی کمک پرستاری در استان است، گفت: این مرکز با توجه به امکانات خوبی که در این زمینه دارد به عنوان مرکز آموزش بهیاران یا همان کمک پرستاران در استان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: امسال سهمیه تربیت 50 کمک پرستار به جهاد دانشگاهی استان داده شده است و آموزش این تعداد با همکاری مشترک اساتید جهاد دانشگاهی و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه صورت خواهد گرفت.
پورمیرزا گفت: خوشبختانه جهاد دانشگاهی از بستر خوبی برای آموزش های مجازی برخوردار است و تمام آموزش های تئوری این دوره نیز بصورت مجازی برگزار خواهد شد.
این مسئول با بیان اینکه مجوز آموزش کمک پرستاری برای مدت دوسال در اختیار جهاد دانشگاهی قرار گرفته است، گفت: درسال اول سهیمه 50 نفری به استان اختصاص داده شده و در صورت برگزاری موفقیت آمیز این دوره توسط جهاد دانشگاهی، امکان افزایش سهمیه استان درسال بعد وجود دارد.
پورمیرزا با بیان اینکه تمام افرادی که حداقل مدرک دیپلم داشته و از سلامت جسمانی برخوردار باشند میتوانند در این دورهها ثبتنام کنند، گفت: پس از پایان دوره مدرک معتبر داده می شود، اما هیچ تعهدی بابت استخدام این افراد وجود ندارد.
این استادیار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: با توجه به نیاز بیمارستانهای کشور به کمک پرستارهرچند وقت یکبار آزمون استخدامی جذب کمک پرستاران برگزار میشود و این افراد می توانند پس از کسب مدرک در این آزمونهای استخدامی شرکت کرده و در صورت قبولی جذب بازار کار شوند.
پورمیرزا گفت: علاوه براین، افرادی که مدرک کمک پرستاری دریافت کرده اند میتوانند در بیمارستان های خصوصی هم مشغول کار شده و یا در منازلی که بیمار دارند فعالیت کنند.
مدیردفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: کسب مدرک کمک پرستاری، مجوزی برای تزریق و پانسمان نیست و این افراد تنها می توانند مراقبت های اولیه از بیمار را انجام دهند.
وی افزود: این مراقبتها شامل گرفتن فشار خون و قند خون بیمار، غذا دادن، استحمام بیمار، حرکت دادن، بهداشت بیمار و ... می باشد.
پورمیرزا تعداد استاندارد کمک پرستاران به ازای هر 100 تخت بیمارستانی را 60 نفر اعلام و تصریح کرد: این درحالی است که با وجود بیش از 3500 تخت بیمارستانی در استان، هم اکنون تنها 600 کمک پرستار در بیمارستانهای استان فعالیت دارند.
این مسئول تصریح کرد: نیاز بسیاری به جذب بیشتر کمک پرستاران در نظام درمان کشور وجود دارد و امیدواریم با تربیت بیشتر کمک پرستاران زمینه جذب بیشتر آنها در حوزه درمان نیز فراهم شود.
نظر شما :