خانه جوان شهید قاسم سلیمانی؛ میزبان نشست "هم کلامی استارتاپی" در کرمانشاه

۰۱ مهر ۱۴۰۰ | ۰۸:۳۹ کد : ۳۶۰۹۵ تاپ خبر اخبار پارک علم و فناوری کرمانشاه
نشست «هم کلامی استارتاپی» با حضور رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه و معاون جوانان اداره کل ورزش و جوانان و با حضور چند تیم استارتاپی در کرمانشاه برگزار شد.
خانه جوان شهید قاسم سلیمانی؛  میزبان نشست "هم کلامی استارتاپی" در کرمانشاه

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمانشاه تیم های استارتاپی در ابتدای این نشست به ارائه طرح های خود پرداختند و مشکلات و نیازمندی‌هایشان را برای اجرایی شدن این طرح ها بازگو کردند.
*
اولین طرح ارائه شده در این نشست طرح «علی احمدی» بود که «پلتفرم ارتباطی بین کشاورزان و گیاه پزشکان» را طراحی و اجرایی کرده است.

این طرح با ایجاد بستری مناسب در فضای مجازی و با هزینه پایین، امکان دسترسی کشاورزان به متخصصان گیاهپزشکی و اساتید این حوزه و استفاده از نظرات آنها را تسهیل می کند.

احمدی معتقد است با این طرح میتوان ظرف مدت کوتاهی تحولی عظیم در حوزه کشاورزی دقیق و پیشرفته ایجاد کرد که در آن سلامت و امنیت غذایی مردم در نظر گرفته شده و از طرفی موجب تولید اقتصادی و به صرفه برای کشاورزان شود.

این نخبه جوان کرمانشاهی در تشریح نیازهای خود برای اجرایی کردن این طرح گفت: هزینه اولیه این طرح طبق برآوردهای صورت گرفته حدود 100 میلیون تومان است که نیاز به حمایت داریم.

وی افزود: ازطرفی تیم ما برای فعالیت نیاز به مکانی برای استقرار دارد تا بتواند برنامه های خود را در آن پیش ببرد.
*
طرح بعدی تهیه فرمولاسیون کود NPK از کلروفیل پسماند گیاهان سبز بود که توسط صبا والی تبار ارائه شده است. در این طرح نمونه خارجی این محصول عملا بومی شده و ارتقا یافته است.

در این طرح با استفاده از ضایعات سبز کشاورزی نوعی کود تولید می شود که در رشد رویشی و ریشه زایی گیاهان موثر است، عناصر موجود در این کود ازت، پتاس، فسفات به همراه میزان قابل توجهی سولفور و منیزیم می باشد.

برتری این طرح در این است که با استفاده از ضایعات سبز کشاورزی و با هزینه ای کم کود کشاورزی حاوی ازت تولید می شود و این درحالی است که همین نوع کود از منابع شیمیایی و با هزینه های گزاف تولید می شود.

اجرایی شدن این طرح در مقیاس صنعتی می تواند منجر به کاهش واردات کود و همچنین اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم جوانان بومی شود.
*
"پک کامل سنسور نور و باران با قابلیت نصب بر روی تمام خودروها" عنوان طرح دیگری است که در این جلسه توسط عادل پرویزی و بهنام رستمیان ارائه شد.

در این طرح برف پاک کن خودرو و چراغ های جلو متناسب با شدت باران خاموش و روشن می شوند.
*
دستگاه ثبت و پایش علائم حیاتی بیماران کلیوی (قسمت نبض و دما) هم طرح دیگری بود که توسط نسترن گلناری و سارا الماسی در این نشست ارائه شد.

گلناری در این تشریح این طرح و کاربردهای آن گفت: با توجه به شیوع بیماری نارسایی کلیه در جامعه، در این دستگاه یک سیتم هوشمند برای بیماران کلیوی طراحی شده است که در آن می توان با استفاده از اینترنت اشیاء و همچنین نرم افزار، پایش اولیه ای از وضعیت بیمار داشت و اطلاعات بدست آمده را برای پزشک معالج نیز ارسال نمود. 

وی افزود: همچنین با استفاده از این برنامه می توان سیگنالهای قلب را بهبود بخشید و نویز آن را برطرف کرد و سیگنالی با کیفیت را ارائه داد. 

او گفت: پزشکان هم می توانند جهت تشخیص سریعتر و دقیق تر از وضعیت نوار قلب بیمار خود از این دستگاه استفاده کنند.

گلناری هم نیاز تیم استارتاپی خود را داشتن فضایی برای کار عنوان کرد و افزود: در کنار این نیازمند مساعدت و مشاوره در زمینه پیشبرد طرح و اخذ مجوزهای لازم هستیم.
*
در ادامه محمد عبدی طراح "سامانه کارگران ساختمانی شهر کرمانشاه" به ارائه طرح خود پرداخت. 

عبدی در تشریح مزایا و کاربردهای این طرح گفت: در کرمانشاه بارها در نقاط مختلف شهر شاهد تجمع کارگران هستیم و صحنه های ناخوشایندی این میان برای گرفتن کار شکل می گیرد در همین راستا جهت ساماندهی این کارگران یک سامانه را طراحی کرده ایم.

وی افزود: با استفاده از این سامانه کارگران به جای آنکه کنار معابر تجمع کنند و منتظر کار بمانند در سامانه اسم و تخصص خود را ثبت کرده و بر اساس نوبت بندی و شرایط کار فرمایانی که به سایت مراجعه میکنند، در نوبت قرار میگیرند.

عبدی هزینه لازم برای اجرایی کردن این طرح را حدود 70 تا 100 میلیون تومان اعلام و تصریح کرد: در این زمینه نیازمند مساعدت مالی هستیم.

وی افزود: همچنین برای این طرح نیاز داریم که مکانی از سوی شهرداری برای استقرار کارگران در نظر گرفته شود.

عبدی گفت: بعد از ثبت نام کارگران در سامانه برای آنها کارت صادر می شود تا روال کاریابی هم برای آن با سرعت بیشتری پیگیری شود.
*
پلتفرم فریلنسری هم عنوان طرح دیگری بود که در این جلسه توسط یاسمن آب زاده و ساناز خانجانی ارائه شد. 

به گفته این دو جوان نخبه در این طرح امکان ارتباط موفق و مستقیم مترجم و کارفرما فراهم می شود و کارفرما می تواند کار مترجم را رصد کند.

آموزش و تعامل مترجمان برای ارائه کارهایشان و ایجاد بستری برای برگزاری ورکشاپ های آموزشی، مسابقات، نقد و بررسی آثار و برگزاری گردهمایی معماران و دانشجویان کشوردر جهت ارتقا سطح علمی و آموزشی از دیگر مزایای این پلتفرم است که در این نشست به آن اشاره شد.

علاوه بر این، این پلتفرم می تواند فضای کاری و درامد زایی برای معماران ایجاد کرده و زمینه دسترسی آنها به مسائل علمی روز را فراهم کرده و مهارت های فردی و گروهی آنها را افزایش دهد.
*
در ادامه طرح کنترل کننده علائم هوشیاری راننده توسط حسین وثوقی نظر ارائه شد.

این جوان نخبه کرمانشاهی با بیان اینکه یکی از علل عمده تلفات رانندگی، نقص درعلائم حیاتی بدن درحین رانندگی است، گفت: در همین راستا به منظورپیشگیری ازتلفات و سوانح رانندگی، ایده ساخت ماژول کنترل کننده علائم حیاتی بدن شکل گرفت.

وی افزود: اساس کاردستگاه اندازه گیری سطح اکسیژن خون وضربان قلب کاربرمی‌باشد، به این صورت که سنسوراندازه گیری سطح اکسیژن خون و سنسوراندازه گیرضربان قلب ازطریق اثرانگشت کاربر که برروی فرمان خودروکارگذاشته می‌شود، ضربان قلب و سطح اکسیژن خود را اندازه می گیرند.

*
طراحی سامانه خدمات حقوقی و وکالت هم عنوان طرح دیگری بود که درجلسه توسط امید عظیمی ارائه شد.

عظیمی گفت: سامانه "وکیل سلام" یک استارتاپ در زمینه خدمات  حقوقی و وکالت  است که  ترکیبی  از دو شاخه  تجارت  الکترونیک  به نام  مارکت  پلیس و  crm  می باشد.

وی افزود: این سامانه بر پایه  هوش  مصنوعی  طراحی شده است و به صورت کلی به دو بخش اصلی یعنی مارکت پلیس وcrm  یا نرم افزارآماده به خدمت تقسیم می شود.

*
در ادامه محمد جوان صیادیان دیگر نخبه جوان کرمانشاهی به ارائه طرح خود با عنوان "سامانه رزرو سالن های ورزشی" پرداخت.

صیادیان گفت: این سامانه اتوماسیون مجموعه های ورزشی است و سیستمی است که برای مدیریت مجموعه ها و ارائه خدمات مناسب به ورزشکاران طراحی شده است.

پس از طرح ایده ها از سوی جوانان نخبه کرمانشاهی نوبت به مسئولان پارک علم و فناوری و اداره کل ورزش و جوانان رسید به تشریح حمایت های خود از این طرح ها بپردازند.

تلاشمان این است مسیر شفافی برای تجاری سازی ایده ها ایجاد کنیم

دکتر سیامک آزادی رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه با تاکید بر حمایت از طرح های ارائه شده در مرکز "منش"، گفت: تلاش ما از این نشست و جلسه این است که مسیر شفافی برای تجاری سازی ایده ها ایجاد کنیم.

وی افزود: ایده های خوبی در این جلسه مطرح شد که نیازمند مساعدت و حمایت هستند و عمده درخواست ها مربوط به داشتن مکانی برای استقرار تیم ها و گروه های ایده پرداز است که این درخواست به زودی محقق می شود.

وی افزود: ساختمان مرکز "منش" در حال آماده سازی است و به زودی برای استقرار آماده می شود و در زمانبندی مشخصی تیم ها می توانند در آن استقرار یابند.

آزادی گفت: درخواست دیگر تیم های استارتاپی بحث مجوزهاست که در این زمینه باید ابتدا مشخص کنیم که چه مجوزی لازم است و از کدام نهاد و دستگاه این مجوز باید اخذ شود و در گام بعدی به سراغ استخراج روند دریافت این مجوز ها برویم.

وی افزود: قطعا از مشورت مشاوران در این زمینه استفاده خواهیم کرد و تیم ها هم باید شرایط حداقلی برای اخذ مجوزهای لازم را فراهم کنند.

آزادی با تاکید بر لزوم تیم سازی قوی در تیم های استارتاپی گفت: هیچ استارتاپی بدون داشتن تیم قوی و همراه موفق نمی شود و نیاز است که اعضای تیم تخصص های لازم برای عملیاتی کردن طرح ها و ایده ها را داشته باشند.

 رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه بر لزوم الگوبرداری تیم های استارتاپی از شرکت های موفق هم تاکید کرد و افزود: برای موفقیت باید از افراد موفق الگو گرفت و در همین راستا نیاز است که تیم های استارتاپی از شرکت های موفق در حوزه کاری خود الگوبرداری کنند.

آزادی همچنین از تیم های استارتاپی خواست که مدت زمان خاصی برای تجاری سازی ایده هایشان تعیین کنند و افزود: تعیین زمان موجب می شود فعالیت تیم ها زمانبندی شده پیش رفته و از دلسردی و ناامیدی حین اجرای طرح تا حد زیادی جلوگیری شود.

وی افزود: اگر تیم های استارتاپی طبق زمانبندی انجام شده بدانند که تا چه زمان به سود و درآمد رسیده و ایده هایشان عملیاتی می شود قطعا انگیزه مضاعفی برای ادامه کار پیدا می کنند.

رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه بر آمادگی تیم های استارتاپی برای ارائه طرح ها و ایده هایشان به سرمایه گذاران هم تاکید کرد و افزود: حتی اگر تیم استارتاپی قصد دارد با منابع مالی خود طرح را جلو ببرد باید سعی کند آمادگی ارائه طرح خود به سرمایه گذاران را داشته باشد چرا که در زمان توسعه طرح حتما نیاز به حضور سرمایه گذار خواهد داشت.

آزادی با تاکید بر حمایت همه جانبه پارک علم و فناوری ه از تیم های استارتاپی گفت: در بحث دغدغه های مالی این تیم ها هم پیگیری های لازم برای ارائه تسهیلات ارزان قیمت صورت میگیرد.

برای هیچ جوانی تابلوی "ورود ممنوع" نداریم

در ادامه این نشست صمیمی حسین زاده معاون جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان هم با تاکید بر لزوم حمایت همه جانبه از تیم های استارتاپی و جوانان نخبه صاحب ایده، گفت: در اداره کل ورزش و جوانان استان برای هیچ جوانی که بخواهد در حوزه های مختلف فعالیت داشته باشد تابلوی "ورود ممنوع" نداریم و از تمام جوانان استان و بویژه جوانان نخبه در زمینه های مختلف حمایت می کنیم.

وی افزود: در بحث مکان که عمده دغدغه تیم های استارتاپی است با همکاری جهاد دانشگاهی ساختمان مرکز "منش" در دست اقدام است که به زودی جهت استقرار تیم ها آماده می شود.

حسین زاده گفت: از طرفی در بحث تسهیلات و رفع دغدغه های مالی تیم ها، هم اکنون تسهیلات ارزان قیمت 60 ماهه با یک سال تنفس در اختیار داریم که در صورت فعالیت تولیدی این تیم ها امکان پرداخت آن میسر خواهد بود.

وی افزود: چنانچه طرح  ها هنوز به مرحله تولید نرسیده اند و نیاز به حمایت مالی جهت عملیاتی شدن دارند ما توان پیگیری این موضوع را داریم و از امروز پیگیر دریافت مجوز پرداخت تسهیلات برای تیم های استارتاپی خواهیم بود.

حسین زاده گفت: انتظار ما از تیم های استارتاپی این است که تمام مشکلات و مجوزهایی که نیاز دارند را به ما اعلام کرده تا پیگیر آنها شویم.

وی افزود: در بحث تبلیغات فعالیت این تیم ها هم آمادگی برگزاری مصاحبه های تلویزیونی، برگزاری نشست هایی با مسئولین مربوط استان و ... را داریم و کافی است که تیم های استارتاپی به ما درخواست بدهند.

حسین زاده در ادامه با بیان اینکه تا پیش از سال 90 وزارتی به نام ورزش و جوانان وجود نداشت، گفت: در این سال با ادغام صورت گرفته میان دو سازمان، وزارت ورزش و جوانان شکل گرفت اما عملا بخش جوان آن مغفول مانده بود.

وی افزود: در همین استان کرمانشاه با وجود 285 مجموعه ورزشی حتی یک اتاق هم برای جوانان داشتیم و در این راستا از دو سال پیش با پیگیری های بسیار توانستیم یک ساختمان را به نام "خانه جوان" خریداری کنیم تا محلی برای فعالیت های جوانان و بویژه جوانان نخبه این استان باشد.

حسین زاده گفت: علاوه بر این طی دوسال اخیر بیش از یازده طرح کشوری مربوط به حوزه جوانان را در استان فعال کردیم که از جمله آن طرح "منش" است که حمایت از طرح ها و ایده های نوآورانه را برعهده دارد.

این مسئول اظهار کرد: در راه خدمات رسانی به جوانان سابقه اندکی داریم اما در تلاش هستیم تا به تدریج جوانان نخبه و فعال استان را شناسایی کرده و آنها را بکارگیری کرده و زمینه را برای فعالیت هرچه بیشتر آنها فراهم کنیم.


نظر شما :