اشتغالزایی ۳۰ بافنده فرش توسط پیشرانِ حوزه فرش در کرمانشاه/ توان جذب ۳۰ بافند دیگر را داریم
فریبا محبی در گفت و گو با روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه از فرشبافی به عنوان پیشه خانوادگیاش یاد کرد و افزود: فرش در خانواده ما جایگاه ارزشمندی دارد و تمام خانواده من از جمله مادرم در این حوزه فعال هستند.
محبی گفت: از زمانی که خودم را شناختم در کنار مادرم فرش بافی می کردم و عملا با فرش بافی بزرگ شده ام و برای همین علاقه خاصی به این حرفه دارم، اما زمانی که ازدواج کردم ارتباطم با این هنر برای مدتی قطع شد.
وی افزود: علاقه ام به فرش و فرش بافی به حدی بود که نتوانستم مدت طولانی از این حرفه دور بمانم و بعد از مدتی، دوباره به کار فرش بافی برگشتم و یک کارگاه تاسیس کردم.
این پیشران حوزه فرش افزود: تمام تلاشم در کارگاه، تولید فرش اصیل ایرانی است و برای همین مانند فرشهای قدیمی از رنگ های گیاهی و طبیعی برای تولید فرش استفاده می کنم، هرچند این کار موجب افزایش هزینه تمام شده فرش می شود، اما در نهایت فرشی به دست می آید که اصیل بوده و ارزش زیادی دارد.
وی یادآور شد: نخ هایی که در فرش های تولیدی کارگاه استفاده می شود در کنار رنگ گیاهی، دستریس است و ماشینی نیست و زحمت زیادی برای تولید آن کشیده شده است.
محبی گفت: در طراحی فرش هم عمدتا از همان طرح گل سرخی که طرحی اصیل است استفاده می شود و تجار فرش و فرش شناسان به خوبی ارزش فرش های تولیدی کارگاه را می شناسند.
وی به تولید انواع دیگر فرش در این کارگاه اشاره کرد و افزود: فرشها در ابعاد مختلف در این کارگاه تولید می شود و در کنار فرش های اصیل ایرانی فرش هایی با نخ ابریشم و تابلو فرش هم در کارگاه تولید می شود.
این پیشران حوزه فرش با اشاره به فعالیت 30 بافنده در کارگاهاش، گفت: نیمی از این افراد که بافنده تابلو فرش هستند در منزل فعالیت داشته و نیمی دیگر که بافند فرش های شش متری، 9 متری و کناره فرش هستند در کارگاه مشغول به کارند.
محبی با بیان اینکه عمده فرشهای تولیدی کارگاه از طریق سفارشهای شخصی به فروش می رسد، گفت: افرادی که با کارگاه و تولیدات آن آشنایی دارند عمده ترین مشتریان ما محسوب می شوند.
وی افزود: از طرفی تبلیغ تولیدات کارگاه بر روی سایت اداره کل صمت هم انجام می شود، اما عمده فروشمان از طریق تبلیغاتی است که خریداران قبلی برای کارهایمان نزد دوست و آشنا دارند.
این کارآفرین کرمانشاهی مهم ترین مشکل حال حاضر کار خود را عدم تامین سرمایه اولیه برای فعالیت بافندگان فرش عنوان کرد وافزود: در دوران شیوع کرونا به دلیل تعطیلی چند ماهه کارگاه با مشکلات فراوانی مواجه شدیم و در حال حاضر برای تامین سرمایه اولیه جهت تامین مصالح مورد نیاز بافندگان و حقوق آنها با مشکل مواجه بوده و نیازمند دریافت تسهیلات هستیم.
محبی افزود: از طرفی به تامین نیروی بیشتر نیاز داریم تا بتوانیم تولیدات کارگاه را افزایش داده و هزینه های جاری را کاهش دهیم.
این پیشران حوزه فرش گفت: کارگاه فعلی تا جذب 30 نیروی دیگر ظرفیت دارد.
این پیشران حوزه فرش در ادامه از طرح ملی توسعه مشاغل خانگی به عنوان یک طرح موفق در زمینه توسعه اینگونه مشاغل یا کرد و افزود: تا این مرحله از اجرای طرح شاهد اشتغال آفرینی موثر آن بوده ایم و امیدواریم با حمایت های بیشتر زمینه فعالیت افراد بیشتری در مشاغل خانگی فراهم شود.
محبی گفت: در این طرح افرادی به عنوان "پیشران" انتخاب می شوند که وظیفه آموزش رایگان افرادی را برعهده دارند که به عنوان زیرمجموعه وارد این طرح می شوند.
وی افزود: در این طرح مصالح فرش در اختیار افراد زیرمجموعه قرار گرفته و تولیدات آنها هم توسط پیشران ها بصورت تضمینی خریداری می شود.
این پیشران فرش با اشاره به آموزش رایگان 30 بافنده فرش، گفت: هم اکنون این افراد در کار تولید فرش فعال هستنند و ظرفیت برای جذب بیشتر افراد را تا دو برابر این تعداد داریم.
این کارآفرین کرمانشاهی تصریح کرد: در این طرح تسهیلات هم ارائه می شود و تاکنون یک بار از این تسهیلات استفاده کرده ایم.
وی ابراز امیدواری کرد با تداوم اجرای چنین طرح هایی افراد زیادی بتوانند به حوزه مشاغل خانگی وارد شده و صاحب شغل و درآمدی برای خود شوند.
این پیشران حوزه فرش گفت: اجرای این طرحها نقش موثری در حمایت از تولیدات ایرانی داشته و می تواند بازار تولیدات داخلی را رونق دهد.
سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه با راهاندازی سامانه توسعه شبکه کسب و کارهای کوچک و خرد به آدرس الکترونیکی www.etesalbebazar.ir، ضمن معرفی شرایط و نحوه همکاری پیشرانهای توانمند استانی با متقاضیان در رشتههای مختلف شغلی و به تفکیک هر شهرستان، بستری را جهت ارتباط و اتصال سریع و ساختارمند متقاضیان جویای کار با پیشران های تولیدی فراهم نموده است. در این سامانه متقاضیان با مراجعه به صفحه شخصی هر پیشران (در رشته شغلی مورد علاقه و شهرستان محل سکونت خود) با مطالعه شرایط همکاری آن، میتوانند با معرفی مشخصات و رزومه کاری خود از طریق همین سامانه، درخواست اتصال خود را به پیشران ارسال نمایند.
سامانه توسعه شبکه کسب و کارهای کوچک و خرد، با تهیه بانک اطلاعاتی حدود ۹۰ پیشران توانمند استانی در رشته های مختلف، در دسترس متقاضیان طرح ملی توسعه مشاغل خانگی و سایر متقاضیان اشتغال خانگی جهت اتصال به پیشرانان قرار گرفته است.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با کارفرمایی معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مجریگری معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی در 31 استان کشور با هدف مداخله هدفمند در مسیر ایجاد و توسعه کسب و کارهای خانگی و همچنین امر توانمندسازی صاحبان و مجریان مشاغل خانگی در 31 استان کشور در حال اجرا میباشد.
نظر شما :