معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی کرمانشاه: تولید کربن فعال از قیرطبیعی برای اولین بار در جهان/ خام فروشی این ماده معدنی را حذف می کنیم
خلیل جلیلی در گفت و گو با روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه با بیان اینکه اولویت کار در جهاد دانشگاهی کرمانشاه سرمایهگذاری بر پژوهشهای کاربردی و مسئله محور است، گفت: در انجام این مهم که بر عهده معاونت پژوهشی قرار داده شده، تمرکز ما بر حوزههای دارای پتانسیل در استان است تا بتوانیم به نحو احسن از ظرفیتهای استان استفاده کنیم.
وی در تشریح مهمترین دستاوردهای معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی کرمانشاه از دستیابی به فناوری تولید کربن فعال از قیرطبیعی به عنوان مهم ترین این دستاوردها نام برد و افزود: برای اولین بار در جهان توانسته ایم به فناوری دست پیدا کنیم که امکان تولید کربن فعال از قیرطبیعی را برای ما فراهم می کند.
وی افزود: کربن فعال تولیدی در ایران و جهان در حال حاضر از محصولات کشاورزی به دست می آید و این برای اولین بار در جهان است که میتوانیم کربن فعال بر پایه مواد معدنی تولید کنیم.
جلیلی با اشاره به منابع عظیم قیرطبیعی در استان، گفت: 80 درصد معادن قیرطبیعی کشور در کرمانشاه قرار دارد و بنابراین فرآوری این ماده ارزشمند برای جلوگیری از خام فروشی آن برای ما بسیار حائز اهمیت است و در همین راستا تولید کربن فعال گام موثری برای پیشروی در این مسیر است و می تواند مانع هدررفت و خام فروشی این منابع عظیم معدنی شود.
وی افزود: هدف گذاری ما در این بخش حذف کامل خام فروشی قیر طبیعی در یک برنامه میان مدت است که کربن فعال اولین محصول آن است که در مقیاس صنعتی محقق گردیده و سه محصول دیگر را نیز در برنامه میان مدت عرضه خواهیم کرد.
وی جلوگیری از خروج ارز کشور را دستاورد دیگر این طرح برای استان و کشور دانست و افزود: تولید کربن فعال از قیرطبیعی نه تنها نیاز کشور در این زمینه را تامین می کند، بلکه از واردات این محصول و خروج میلیاردها دلار ارز از کشور نیز جلوگیری خواهد کرد.
نقشه راه برای حل معضلات "مناطق حاشیه نشین" کرمانشاه تدوین کرده ایم
جلیلی در ادامه از تدوین "الگوی بومی توانمندسازی مناطق محروم و حاشیه نشین شهر کرمانشاه" به عنوان دستاور مهم دیگر معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی کرمانشاه یاد کرد وافزود: اولین مرکز تحقیقاتی جامعه شناسی در استان هستیم که با تمرکز بر مسائل حاشیه نشینی در دو دهه فعالیت با افتخار الگوی بومی توانمند سازی مناطق محروم و حاشیه نشین و سکونت گاه های غیر رسمی را برای ۱۳ محله حاشیه نشین شهر کرمانشاه را در قالب یک طرح کلان ارائه کرده ایم.
وی با بیان اینکه تدوین این الگوی بومی سه سال زمان برده گفت: برای اجرای این برنامه نیمی از اعتبارات توسط استان و نیمی دیگر توسط جهاد دانشگاهی تامین شدهاست.
وی افزود: در تدوین این الگو، تلاش بر این بوده ضمن حفظ نگاه علمی، کرامت انسان ها حذف شده و راه های حل های مداخله ای برای طرح لحاظ شود.
جلیلی گفت: در حال حاضر با تدوین این الگو تقریبا شناخت کافی و دقیق از تمام مناطق حاشیه نشین شهر به دست آورده ایم و حمایت مسئولان لازم است تا برنامه عملیاتی و مداخله ای و اجرایی و عملیاتی ان را با مشخص نمودن نقش و رسالت هر دستگاه در این امر مهم و ضروری در کرمانشاه تعیین نماییم و این طرح به عنوان یک سند و نقشه راه در راستای حل معضلات مناطق حاشیه نشین در دستور کار استان قرار گیرد.
وی تاکید کرد: ما همچنان در حمایت از انجام این پروژهها ثابت قدم هستیم و تا گام آخرِ توانمند سازی این مناطق و رفع معضلات حاشیه نشینی در شهرمان، به رسالت جهاد دانشگاهی در این امر پایبند خواهیم ماند.
جلیلی تاکید کرد: در کنار تلاشهای علمی ،حمایت های اعتباری و مالی هم در راستای حل مشکلات مناطق حاشیه نشین خواهیم داشت، اما در این زمینه نیازمند مساعدت تمام مسئولان استان هم هستیم.
وی به راه اندازی دو دفتر تسهیلگری و توسعه محلی در شش محله حاشیه شهر اشاره کرد و افزود: خوشبختانه فعالیت های اثربخشی در این مناطق به ثمر رسیده است، اما معتقدیم شان و حق مردم کرمانشاه بیش از اینهاست و باید تلاش مضاعف تری از سوی مجموعه استان در این زمینه صورت گیرد.
در حد استانداردهای بین المللی "ناباروری" را درمان می کنیم
جلیلی در ادامه از راه اندازی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و توسعه و ارتقا کمی و کیفی خدمات درمان ناباروری با پشتوانه پژوهشگاه رویان به عنوان یکی دیگر از فعالیتهای شاخص جهاد دانشگاهی استان در حوزه معاونت پژوهشی یاد کرد و افزود: علیرغم ناملایمتی های موجود در پرداخت مطالبات توسط دولت، همچنان و با افتخار مردم باکرامت استان و استان های مجاور را تنها نگذاشته ایم و با ۹۰ درصد تخفیف تعرفه دولتی خود را در رفع مشکلات ناباروری زوج های نابارورسهیم کرده ایم
وی با بیان اینکه درصد موفقیت فعالیت های این مرکز در حد استانداردهای ملی و بین المللی گفت: این مرکز موفق شده هزینه درمان ناباروری را کاهش داده و از تردد مرد کرمانشاه به دیگر استان ها جهت درمان جلوگیری کند.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی کرمانشاه افزود: وظیفه و رسالت ما ارایه خدمات با کیفیت و رفع مشکلات زوجین نابارور است، اما در این بین حمایتهای دولت ضامن تداوم این خدمت است و انتطار داریم با کمک نمایندگان مجلس و مساعدت دولت، مطالبات سه ساله ما پرداخت شود و حمایتهای تجهیزاتی نیز صورت پذیرد تا این حرکت ارزشمند با ثبات و کیفیت بیشتر ادامه یابد
وی ابراز امیدواری کرد: در آینده نزدیک خدمات تخصصی مرکز درمان توسعه یابد و با راه اندازی دپارتمان توریسم سلامت گامی در مسیر برنامه های توسعه کشور در استان برداشته شود.
با تمام دستگاه های استان تعاملات علمی و پژوهشی داریم
جلیلی در ادامه از جهاد دانشگاهی کرمانشاه به عنوان یک نهاد چابک و منعطف یاد کرد وافزود: در سال گذشته توانستیم با تمام دستگاههای استان تعاملات علمی، پژوهشی و فناورانه در حد بسیار عالی داشته باشیم و هر جا هر رسالتی در چارچوب توان و ظرفیت سازمانی بوده پذیرفته ایم و با نهایت کیفیت و سربلندی آن را به سرانجام رسانده ایم.
وی افزود: معاونت پژوهشی سازمان در زمینه تدوین اسناد و نیز رصد مسائل توسعهای استان در زمینه تجارت خارجی، زنان و خانواده، جوانان، اشتغال دانش آموختگان، کارآفرینی و نیز منابع آب و محیط زیست استان نقش بسزایی در استان داشته و با چندین طرح پژوهشی کارفرما محور در سال گذشته برای سازمان های دولتی و شرکت های غیر دولتی در رفع چالش های تولید و اشتغال و نیز دستیابی به محیط زیست پایدار گام های موثری برداشته است.
جلیلی افزود: در راستای بیانیه گام دوم انقلاب نیز با نیروهای جوان و انقلابی مسیر توسعه را در پژوهشکده توسعه کالبدی را دنبال می کنیم و با این اقدامات در سال جاری و دوره برنامه هفتم توسعه، جایگاه ویژه پژوهشکده در استان و غرب کشور را بسیار پرفروغ خواهیم دید
وی مهم ترین طرح معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی کرمانشاه در برنامه هفتم توسعه جهاد دانشگاهی را تکمیل دانش فنی و دستیابی به دانش 100 درصد بومی فرآوری قیر طبیعی و راهاندازی مجتمع فراورش قیر طبیعی عنوان کرد و افزود: با راه اندازی چندین خط تولید ویژه و محصولات متنوع از قیر طبیعی که ۸۰ درصد ذخایر کشوری این محصول را در استان داریم، خام فروشی معادن قیر طبیعی استان را متوقف نماییم و با ارزش افزوده بالا این معادن ارزشمند را به ثروت ملی تبدیل میکنیم.
نظر شما :