سرپرست مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی کرمانشاه: یک سوم دانشجویان "علمی کاربردی" استان را تحت پوشش داریم
دکتر حمیدرضا مجردی سرپرست مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی کرمانشاه به مناسبت سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی در گفت و گو با روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه با اشاره به کیفیت بالای فعالیت های این مرکز، گفت: خوشبختانه کیفیت فعالیتهای مرکز به حدی است که در سال گذشته برای دومین سال پیاپی از سوی دانشگاه جامع علمی و کاربردی کشور در جمع 10 مرکز برتر کشور قرار گرفتیم.
وی خاطرنشان کرد: در استان نیز این مرکز هم از نظر تعداد دانشجو و هم از نظر سایر شاخص ها در سال گذشته حائز رتبه اول در میان مراکز علمی و کاربردی استان شدیم.
مجردی افزود: در حال حاضر بالغ بر 800 دانشجو در 10 کد رشته کاردانی فنی و کاردانی حرفه ای و 8 کد رشته کارشناسی حرفه ای و مهندسی فناور در این مرکز مشغول به تحصیل هستند.
سرپرست مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی کرمانشاه به معضل روند کاهشی تعداد دانشجویان مراکز علمی کاربردی در سالهای اخیر اشاره کرد و افزود: مهم ترین عامل این افت کمی و کیفی دانشجویان شیوع ویروس کرونا بوده است، اما در این بین عوامل دیگری هم دخیل هستند.
مجردی گفت: دو عامل تعدد مراکز آموزشی و کاهش نرخ رشد جمعیت و به تبع آن کاهش جمعیت دانشجویی، نقش مهمی در این موضوع داشته اند و عملا تمامی مراکز علمی و کاربردی کشور با این مشکل مواجه هستند.
وی یادآور شد: از طرفی عامل بی انگیزه شدن جوانان و خانواده ها از ادامه تحصیل به دلیل عدم دستیابی به شغل مناسب به واسطه مدرک دانشگاهی را نیز نباید در این کاهش جمعیت دانشجویی نادیده گرفت.
مجردی تصریح کرد: همچنین سیاستهای نادرست نهادها و مراکز تاثیرگذار و تصمیم ساز در کشور نیز دراین زمینه مزید بر علت شده است وهجوم دانش آموزان و اشتیاق فراوان خانواده ها به شرکت فرزندان در کنکوررشته تجربی، نتیجه سیاست های نادرست و تبعیض در درآمدهای دانش آموختگان رشته های پزشکی در مقایسه با سایر رشته هاست که امروز بر جمعیت دانشجویی مراکز علمی و کاربردی هم تاثیر گذاشته است.
سرپرست مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی کرمانشاه در ادامه با اشاره به تعامل مناسبت این مرکز با مدیران و مسئولان دستگاههای مختلف استان، گفت: مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی کرمانشاه با واحد نظارت استانی دانشگاه جامع علمی کاربردی و نیز موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد دانشگاهی کشور هم به عنوان دو نهاد و دستگاه نظارتی و بالاسری تعامل و روابط بسیار خوب و مناسبی داشته و دارد.
وی افزود: در سال گذشته، مرکز علمی کابردی جهاد دانشگاهی کرمانشاه توانست به عنوان مرکز معین، دانشجویان و تمامی وظایف سازمانی سه مرکز منحله علمی کاربردی در استان (مراکز دادگستری، بهزیستی و بنیاد شهید) را پذیرفته و این دانشجویان در مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی ادامه تحصیل دادند.
مجردی گفت: در حال حاضر، تنها مرکز علمی کاربردی در شهر کرمانشاه هستیم که در دو مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته حرفهای دانشجوی حقوق پذیرش می کند.
به دنبال دریافت مجوز رشتههای تقاضامحور و شغل محور هستیم
سرپرست مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی کرمانشاه در ادامه در خصوص برنامه های آتی این مرکز، از تدوین طرح آمایش آموزش عالی مهارتی استان با همکاری مراکز علمی کاربردی و به همت دانشگاه جامع علمی کاربردی خبر داد و افزود: یکی از ماموریتهای مهم دانشگاه جامع علمی کاربردی و مراکز تابعه، ساماندهی آموزش مهارتی در کشور است، انتظار جامعه از دانشگاه جامع علمی کاربردی و مراکز وابسته آن است که آموزشهای این دانشگاه تفاوت معنی داری با دانشگاه های مجری نظام آموزش نظری داشته باشند و دانش آموختگان مراکز علمی کاربردی دارای مهارت کافی و مناسب برای حضور در بازار کار باشند و بتوانند آموخته های دوران تحصیل را به حرفه و نهایتاً شغل پایدار تبدیل نمایند و این طرح هم در همین راستا تدوین شده است.
وی افزود: مرکز علمی کابردی جهاد دانشگاهی کرمانشاه با توجه به اسناد بالادستی، به خصوص سند اشتغال استان، سند آمایش آموزش عالی استان و ماموریت های سازمانی، درخواست پذیرش دانشجو در رشته هایی را به دانشگاه ارائه داده که جزو رشته های اولویت دار و عمدتاً شغل محور و تقاضامحور می باشند.
مجردی ارتقاء سطح کیفی خدمات آموزشی و فرهنگی را هم یکی از اولویت های این مرکز عنوان کرد و افزود: در شرایط کرونایی آموزش مجازی و غیرحضوری، همچنان خدمات آموزشی و فعالیتهای فرهنگی این مرکز تداوم داشته و با بهره گیری از سامانه آموزش های الکترونیک جهاد دانشگاهی(امجد)، تمام کلاس ها و آزمونهای دانشجویان به نحو مطلوب و قابل قبولی برگزار میشود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد در اینده نزدیک و با پایان گرفتن بیماری کرونا کلاس های این مرکز بصورت حضوری و با حضور فعال دانشجویان برگزار شود.
نظر شما :