معاون پژوهشی جهاددانشگاهی کرمانشاه:

مجتمع "فرآورش قیرطبیعی" تاسال ۱۴۰۴ راه اندازی می‌شود

۲۳ مرداد ۱۳۹۸ | ۱۱:۳۸ کد : ۱۰۶۶۵ اخبار معاونت پژوهشی
نویسنده خبر: محمد سعید مختاری
معاون پژوهشی سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه با اشاره به تولید کربن فعال از قیرطبیعی، گفت: تا سال ۱۴۰۴ مجتمع فرآورش قیرطبیعی جهت تولید انواع محصولات از این نعمت خدادادی در استان راه اندازی می‌شود.
مجتمع "فرآورش قیرطبیعی" تاسال ۱۴۰۴ راه اندازی می‌شود

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمانشاه، خلیل جلیلی در گفت و گویی در تشریح فعالیت های معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی کرمانشاه، از انجام 37 طرح پژوهشی و ارائه 85 مقاله علمی طی پنج سال گذشته خبر داد و افزود: طی این مدت همچنین 10 اختراع و دانش فنی در مراکز تحت نظر این معاونت به ثبت رسیده است.
سال آینده وارد فاز تولید 200 تُن "کربن فعال" می‌شویم/ بازار 12 هزار تنی این محصول فرصت طلایی است
 وی مهمترین این دستاوردها را دستیابی به دانش فنی تولید کربن فعال از قیرطبیعی عنوان کرد و افزود:  برآوردهای اولیه از وجود 15 میلیون تُن ذخایر قیر طبیعی در معادن کشور حکایت دارد که با این میزان در رتبه سوم جهان قرار داریم و 80 درصد ذخایر قیرطبیعی کشور هم در  استان کرمانشاه قرار داد.
جلیلی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در جهت پیشگیری از خام فروشی منابع طبیعی کشور گفت: در همین راستا تلاش برای دستیابی به دانش مورد نیاز در خصوص تولید محصولات مختلف از منابع طبیعی کشور در دستور کار مسئولان جهاد دانشگاهی قرار گرفت و در استان کرمانشاه نیز تلاش بر این بود تا با توجه به ذخایر ارزشمند قیرطبیعی استان از این محصول فرآورده تولید کرده و از خام فروشی آن پیشگیری کنیم.
وی افزود: خوشبختانه سال گذشته موفق به دستیابی به دانش فنی تولید کربن فعال از قیرطبیعی شدیم و تایید آن را از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اخذ کردیم.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی کرمانشاه به رقم بالای واردات کربن فعال کشور اشاره کرد و افزود: بر اساس آمارهای غیررسمی سالانه بیش از 14 هزار تن کربن فعال وارد کشور می شود و این درحالی است که تولید داخل کشور در زمینه این محصول تنها دو هزار تن در سال است، بنابراین یک بازار 12 هزار تنی را در کشور در اختیار داریم.
جلیلی یادآور شد: دو هزار تن کربن فعالی که در کشور نیز تولید می شود بر پایه پوست آجیل است و از قیرطبیعی نیست.
این مسئول یادآور شد: هم اکنون تولید این محصول از قیرطبیعی در مرحله نیمه صنعتی قرار دارد و امسال تولید 100 تن کربن فعال را در برنامه داریم.
وی با اشاره به کاربرد این محصول در صنایع نفت، گاز، آب و فاضلاب، دارویی و... گفت:  برای سال آینده نیز برنامه ریزی برای تولید 200 تن کربن فعال صورت گرفته است.
 معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی با اشاره به پیگیری تولید محصولات مختلف از قیرطبیعی، از راه اندازی مجتمع فرآوری قیرطبیعی در استان تا سال 1404 خبر داد و افزود: با راه اندازی این مجتمع و تولید محصولات مختلف تا حد زیادی از خام فروشی قیرطبیعی استان جلوگیری می شود.
 طراحی مدل بومی جهت توانمندسازی 13 شهرک حاشیه نشین کرمانشاه
 
جلیلی در ادامه به فعالیت های گروه جامعه شناسی معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی اشاره کرد وافزود: این گروه در سال 81 به عنوان اولین گروه رسمی جامعه شناسی در استان فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون 48 طرح پژوهشی و 43 مقاله علمی برگرفته از این طرح ها در این گروه در حوزه آسیب های اجتماعی انجام شده است.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در برنامه ریزی برای رفع آسیب های اجتماعی گفت: در همین راستا ایشان پنج آسیب اولویت دار را در کشور هدفگذاری کردند و بر همین مبنا جهاددانشگاهی کرمانشاه پژوهش در مورد راهکارهای رفع معضل حاشیه نشینی در استان را آغاز کرد.
وی با اشاره به تدوین طرح توانمندسازی سکونتگاه های غیررسمی شهر کرمانشاه افزود: هدف از تدوین این طرح ارائه راهکار و مدلی بومی جهت توانمندسازی 13 منطقه حاشیه نشین شهر کرمانشاه است.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی کرمانشاه افزود: تدوین این طرح بر اساس توافقنامه میان جهاددانشگاهی با استانداری و دو دستگاه اجرایی استان در دستور کار قرار گرفته که شهریور ماه امسال بعداز گذشت سه سال کار تدوین آن به پایان می رسد.
جلیلی با بیان اینکه تنها با انجام خدمات فیزیکی و مباحث زیرساختی مشکلات مناطق حاشیه نشین حل نمی شود گفت: ساکنین این مناطق باید توانمند شده و از ظرفیت خود افراد ساکن در مناطق حاشیه نشین جهت ایجاد این توانمندی استفاده شود.
وی با اشاره به راه اندازی دفاتر تسهیل گری در مناطق حاشیه نشین از سوی دولت، گفت: این مراکز در 20 استان کشور فعال هستند و در استان کرمانشاه، جهاد دانشگاهی متولی یکی از این مراکز واقع در شهرک حاشیه نشین دولت آباد است.
جلیلی تصریح کرد: فعالیت این مرکز بگونه ای است که با سرشماری از منازل مناطق حاشیه نشین، ظرفیت های محل احصا شده و کارگاه های آموزشی توانمندسازی برای ساکنان این مناطق برگزار میشود.

مراجعه 3200 زوج نابارور به مرکز درمان ناباروری/ در موفقیت درمان با استانداردهای جهانی برابری می کنیم
 
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی کرمانشاه از مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری به عنوان یکی از زیرمجموعه های فعال جهاد دانشگاهی یاد کرد و افزود: راه اندازی این مرکز از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان  بود که خوشبختانه سال 1396 راه اندازی شد.
وی با اشاره به فراگیری ناباروری در میان زوجین گفت: متاسفانه از هر سه زوج بر اساس آمارها یک زوج نابارور هستند و این یعنی 33 درصد زوجین از ناباروری رنج می برند و متاسفانه آمار ناباروری در میان زوجین روستایی به دلیل تماس نزدیک با سم و کود و دیگر آلاینده ها به مراتب بالاتر است و همین امر موید ضرورت راه اندازی این مرکز است.
جلیلی با بیان اینکه ناباروری نوعی بیماری محسوب می شود گفت: در حال حاضر پیشرفت علم در حوزه درمان این بیماری به حدی است که عملا می توانیم بگوییم ناباروری قابل درمان است.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی کرمانشاه افزود: با روش های تخصصی درمان ناباروری در حال حاضر بیش از 99 درصد زوجین نابارور می توانند صاحب فرزند شوند.
جلیلی از مراجعه بیش از 3200 زوج طی دو سال فعالیت مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری جهاد دانشگاهی خبر داد وافزود: تاکنون 1800 پرونده در این مدت در مرکز تشکیل شده و  600 عمل IUI و 475 ICSI و 210 عمل فریز اسپرم صورت گرفته است.
وی افزود: در این مرکز در کنار متخصصان زنان و زایمان و ژنتیک، مشاوران روانشناسی و کارشناسان تغذیه نیز فعالیت داشته و به زوجین مشاوره می دهند.
جلیلی با اشاره به عملکرد موفق این مرکز در درمان ناباروری زوجین گفت: میانگین جهانی موفقت 25 تا 35 درصد در درمان زوجین نابارور است که خوشبختانه مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی کرمانشاه توانسته ظرف کمتر از دو سال به حد استانداردهای بین المللی برسد و در حال حاضر درصد موفقیت های روش های بکاررفته دراین مرکز بیش از 30 درصد است.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی کرمانشاه به انعقاد برخی قراردادهای درمانی با سازمان های مختلف اشاره کرد و افزود: از جمله این قراردادها قراردادی است که با بیمه برکت(فرمان اجرایی حضرت امام(ره) ) منعقد شده که بر اساس آن 100 درصد هزینه های درمان ناباروری اقشار آسیب پذیر روستایی و عشایری پرداخت می شود. همچنین امسال ۸۵ درصد تخفیف تعرفه دولتی برای زوجین نابارور و یا دارای یک فرزند اعمال می شود.

محمد سعید مختاری

نویسنده خبر

کلیدواژه‌ها: سازمان جهاددانشگاهی استان کرمانشاه سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه معاونت پژوهشی سازمان جهاددانشگاهی استان کرمانشاه مرکز درمان ناباروری رویان


نظر شما :