رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه:
حمایت از ۵۰۰ شرکت فناور و دانش بنیان/ توان انجام ماموریتهای مهمتری را داریم
معصومه خان احمدی در آستانه سالروز تشکیل جهاد دانشگاهی(16 مرداد) در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه، با بیان اینکه پارکها ساختارهای مترقی و نسبتا جدید در کشور محسوب میشوند، گفت: این مراکز علمی جدید به لحاظ سیاست گذاری و برنامه ریزی با ساختارهای معمول اداری و دانشگاهی متفاوت هستند.
حامی 500 شرکت فناور بوده ایم/ 50 شرکت دانش بنیان داریم
خان احمدی با اشاره به شروع فعالیت پارک علم و فناوری کرمانشاه از سال 1387 گفت: طی یازده سال فعالیتی که داشته ایم بالغ بر 500 شرکت و واحد فناور از خدمات پارک بهره مند شده اند.
وی افزود: در حال حاضر نیز 300 شرکت فعال در پارک داریم که حدود دو هزار نفر اشتغالزایی مستقیم دارند و سال گذشته حدود 150 میلیارد تومان فروش محصول داشته اند و در زمینه صادرات محصولات این شرکت ها نیز سال گذشته در میان پنج پارک برتر کشور قرار گرفتیم.
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه با اشاره به حمایت های گسترده این پارک از شرکت های دانش بنیان گفت: تاکنون 100 شرکت در استان موفق به دریافت گرید دانش بنیان شده اند و بر اساس آخرین آماری که تهیه شده 50 شرکت توانسته اند گرید دانش بنیان بودن خود را حفظ کنند.
وی یادآور شد: حفظ این گرید منوط به این است که شرکت ها بتوانند محصول خود را وارد مرحله تجاری سازی و تولید انبوه کنند.
خان احمدی دریافت گرید دانش بنیان بودن را نیز منوط به تولید محصول فناورانه ای دانست که از تکنولوژی بالا و پیچیده ای برخوردار باشد و افزود: البته ممکن است محصولی فناورانه باشد، اما دانش بنیان محسوب نشود.
وی با اشاره به وجود چهار هزار شرکت دانش بنیان در کشور گفت: از این تعداد نیمی در تهران مستقر است و کرمانشاه از حیث تعداد شرکت های دانش بنیان در رتبه 14 تا 16 کشوری قرار دارد.
وی با اشاره به برنامه های مختلف پارک علم و فناوری در جهت توسعه کمی شرکت های فناور و دانش بنیان گفت: هرساله فراخوان و رویدادها و کمپ های مختلفی در سطح دانشگاه ها و صنایع مختلف برگزار می شود تا بتوانیم با ارتباط گیری با بدنه دانشگاه و صنعت، جذب فعالی در حوزه شرکت های فناور و بویژه دانش بنیان داشته باشیم.
وی از راه اندازی دبیرخانه های مشترک با دانشگاه های استان در جهت شناسایی افراد صاحب ایده خبر داد وافزود: با راه اندازی این دبیرخانه ها، برگزاری کارگاه های تبیین قوانین و راه اندازی شرکت های دانش بنیان به صورت مرتب در دستور کار قرار دارد.
خان احمدی خاطرنشان کرد: همچنین دفتر مشاوره برای این شرکت ها فعال است و تمام کارهای مربوط به شناسایی، ثبت، اخذ گرید دانش بنیان و تمدید این گرید را به شرکت ها آموزش می دهد.
خان احمدی یادآور شد: در این زمینه از ظرفیت های حوزه دانش آموزی هم غافل نشده ایم و کانون شکوفایی و خلاقیت دانش آموزی هم با همین هدف در پارک علم و فناوری کرمانشاه راه اندازی شده تا بتوانیم افراد صاحب ایده را از همان دوران دانش آموزی شناسایی کنیم.
رییس پارک علم و فناوری با بیان اینکه پذیرش در پارک منوط به داشتن ایده فناورانه و بازارپسند است، گفت: برخی مواقع هم ایده هایی داریم که شاید بازار پسند نباشد، اما فناوری جدیدی دارد و هرچند که از پذیرش آن در پارک معذوری،م اما برای این افراد هم برنامه های توانمندسازی برگزار می کنیم تا بتوانند پروژه های خود را متناسب با نیاز بازار تعریف کرده و در پارک پذیرش شوند.
وی افزود: از طرف دیگر برخی ایده ها هم هستند که علی رغم بازار پسندی بالا، به دلیل عدم فناوری جدید و نوآورانه قابلیت پذیرش در پارک را دارند که برای جذب این افراد نیز مرکز رشد کسب و کار را برای اولین بار در کشور راه اندازی کردیم تا بتوانیم به این دسته افراد نیز خدمت ارائه بدهیم.
با راه اندازی "برج فناوری" زمینه فعالیت 1000 صاحب ایده فراهم می شود/ امسال فاز اول به بهره برداری می رسد
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه به محدودیت های فضایی در زمینه پذیرش شرکت ها اشاره کرد وافزود: هدف از تشکیل پارک ها این است که هسته و شرکت های فناوری در کنار هم تجمیع شده و با هم افزایی یک پارک علم و فناوری ایجاد کنند، اما کمبود فضای فیزیکی ما را در این زمینه محدود کرده است.
وی افزود: در حال حاضر بیش از 15 هزار متر مربع فضای فیزیکی در اختیار شرکت ها و واحدهای فناور استان قرار دارد و امیدواریم با تکمیل پروژه برج فناوری بتوانیم هزار نفر را در این برج مستقر کنیم که کمک بسیاری به توسعه و خدمات دهی به شرکت ها خواهد داشت.
وی افزود: در همین راستا راه اندازی فاز اول برج را امسال در دستور کار داریم و در این زمینه حمایت های خوبی از سوی استانداری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و جهاد دانشگاهی کشور صورت گرفته و امیدواریم با این حمایت ها امسال بالغ بر پنج هزار مترمربع از فضای برج در اختیار شرکت ها قرار گیرد.
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه یادآور شد: با توجه به اینکه تعداد زیادی از فناوری ها "صنعت ساز" هستند فضای کاری بیشتری نیاز دارند و در حال حاضر 40 شرکت ما به این مرحله از کار رسیده و برای استقرار کارگاه های تولیدی آنها با حمایت استانداری سوله هایی در اختیار آنها قرار گرفته است.
وی افزود: این سوله ها با حمایت های مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بازسازی شده و در حال حاضر چهار هزار مترمربع از فضای آن در اختیار شرکت ها قرار گرفته و در فاز دوم قرار است دو هزار مترمربع دیگر در اختیار شرکت ها قرار گیرد.
این مسئول یادآور شد: برای ایجاد فضای فیزیکی جهت فعالیت شرکت ها در شهرستان ها نیز کار شروع شده و امسال با حمایت های سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و نماینده مردم سنقر در مجلس شورای اسلامی زمینی در این شهرستان جهت تاسیس ساختمان مرکز رشد سنقر خریداری شده که با احداث آن اولین مرکز رشدی که مالکیت آن متعلق به پارک علم و فناوری خواهد بود، راه اندازی می شود.
سالانه 60 طرح در پارک کرمانشاه پذیرش می شود
خان احمدی از ثبت سالانه 600 ایده در سامانه پارک علم و فناوری خبر داد وافزود: در نهایت پس از مراحل ارزیابی سالیانه 40 تا 60 طرح در پارک مورد پذیرش قرار می گیرند که برای استقرار آنها نیازمند توسعه فضای فیزیکی هستیم.
وی در تشریح برخی نکات و موارد مهم در سیاست گذاری های حوزه پارک علم و فناوری کرمانشاه با اشاره به پیشرفت روزافزون علوم و فناوری در دنیا گفت: در حالی که هنوز در کشور در حال تعریف مفاهیم اولیه فناوری هستیم، در دنیا روزانه فناوری های جدید معرفی و عرضه می شود و در همین راستا "آموزش و یادگیری مستمر" همواره به عنوان یکی از اولویت ها در دستور کار قرار دارد.
وی "انعطاف پذیری" را اولویت دیگر پارک در برنامه ها و سیاست گذاری های این مرکز عنوان کرد وافزود: پارک قرار است مجموعه ای از شرکت ها را با خود همراه کند که هرکدام از آنها توسط افراد نخبه و پیشرو مدیریت میشوند و برای همین در جهت همراه کردن این شرکت ها و مدیریت آنها نیاز است که پارک ساختار منعطفی داشته باشد.
خان احمدی "شبکه سازی" را دیگر اولویت پارک در سیاست گذاری های خود عنوان کرد وافزود: برای پیشبرد اهداف و فعالیت های پارک نیاز به شبکه سازی های مختلفی داریم و این شبکه سازی ها د رحوزه های مختلف اقتصادی، مشاوران فنی و شبکه ادارات مرتبط و ... در سطح ملی و بین المللی هم در حال شکل گیری است.
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه برون سپاری و نهادسازی را نیز دیگر اولویت پارک در پیشبرد سیاست گذاری های خود عنوان کرد و افزود: خدمات متنوعی در پارک ارائه می شود و ایجاد ساختار برای هر خدمت کار دشواری است، بنابراین برون سپاری و نهادسازی در دستور کار قرار گرفته تا بتوانیم در زمینه توسعه خدمات از ظرفیت های بخش خصوصی استفاده کنیم.
خان احمدی در ادامه با اشاره به فعالیت های گسترده پارک علم و فناوری کرمانشاه گفت: در حال حاضر در زمینه توسعه ساختارهای فناوری در جمع پنج پارک برتر کشور قرار داریم.
وی افزود: هم اکنون هفت مرکز رشد، چهار کانون شکوفایی و خلاقیت، یک مرکز شتاب دهنده، سه مرکز نوآوری، مرکز تولید انیمیشن و گیم، دبیرخانه مدیریت شرکت های دانش بنیان استان، هفت مرکز رشد و صندوق پژوهش فناوری و دفتر مالکیت فکری در زیرمجموعه پارک علم و فناوری فعال هستند.
شرکت های پارک همه جانبه حمایت می شوند/ از صفر تا صد همراه شرکت ها هستیم
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه در ادامه در بحث توسعه ساختارهای نهادهای فناوری استان گفت: فرآیند رشد شرکت های مستمر است و به تناسب این رشد نیازهای آنها نیز توسعه پیدا می کند و بر اساس این نیازها مجبوریم ساختارهای فناوری در پارک ایجاد کنیم.
وی افزود: در همین راستا برای ارتقا قدرت مالی و ریسک پذیری شرکت ها مراکز شتابدهنده در پارک علم و فناوری راه اندازی شده که در حال حاضر یک مرکز شتابدهنده بخش خصوصی فعال بوده و راه اندازی سه شتاب دهنده دیگر را نیز در دستور کار داریم.
خان احمدی تصریح کرد: جهت ارائه خدمات توسعه بازار به شرکت های فناوری نیز کارگزارهای توسعه فناوری و کسب و کار ایجاد شده است و برای جذب سرمایه گذار جهت تولید انبوه محصول فناورانه نیز راه اندازی "اتاق سرمایه" در دستور کار قرار دارد.
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه تعریف ساختارهای مشترک با دانشگاه ها و برخی سازمان ها را از دیگر راهکارهای توسعه ساختارهای نهادهای فناورانه عنوان کرد وافزود: در راستای ارائه خدمات سیستماتیک به دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه های استان راه اندازی پردیس های مختلف و مراکز رشد را در دستور کار قرار دادیم.
وی افزود: راه اندازی پردیس سلامت با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، راه اندازی پردیس تخصصی با همکاری دانشگاه رازی، راه اندازی مراکز رشد فناوری های مهندسی با همکاری دانشگاه صنعتی را در دستور کار قرار دادیم که مجوز تمامی آنها اخذ شده و مراحل کار در حال انجام است.
پارک کرمانشاه فرااستانی فعالیت می کند و ماموریت های "ملی" داریم
خان احمدی با اشاره به فعالیت های مطلوب پارک کرمانشاه با گذشت بیش از یک دهه از فعالیت آن گفت: در همین راستا برخی ماموریت ها و وظایف کشوری نیز به پارک کرمانشاه واگذار شده است، از جمله اینکه در حال حاضر به عنوان کارگزار و هاب صادرات خدمات و محصولات دانش بنیان به کشور عراق فعالیت می کنیم.
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه افزود: همچنین از طرف معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری در سالهای اول اجرای قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان به عنوان دبیرخانه استان های منطقه غرب انتخاب شدیم و کار ارزیابی و تایید صلاحیت شرکت های این استان ها به پارک کرمانشاه واگذار شده است.
وی تصریح کرد: همچنین امسال از سوی وزارت ارتباطات به عنوان مسئول پروژه توانمندسازی شرکت های حوزه فناوری اطلاعات استان های کرمانشاه، کردستان، زنجان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل انتخاب شدیم.
خان احمدی یادآور شد: برای این پروژه بزرگ و ملی پنج کارگزار در سطح کشور انتخاب شده که یکی از آنها استان کرمانشاه است.
وی افزود: همچنین در سال جاری از سوی سازمان برنامه و بودجه به عنوان مجری برنامه نظام مدیریتی پارک های کشور انتخاب شدیم که مسئولیت توانمندسازی و مدیریت دانش برای مدیران پارک های کشور به ما واگذار شده است.
وی با بیان اینکه پارک کرمانشاه مجری دو برنامه مهم ملی نیز در کشور هست گفت: اولین برنامه سال گذشته با همکاری دانشگاه شریف و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به نام طرح "توانا" برگزار شد و امسال برنامه توانمندسازی "صدف" را داریم که در سطح کشور اجرای این برنامه به استان های اصفهان، کرمانشاه، تهران و یزد واگذار شده است.
وی افزود: حامی این برنامه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و پارک علم و فناوری پردیس است و این برنامه در کرمانشاه از اواخر مردادماه شروع می شود که شامل برگزاری 60 ساعت کارگاه های آموزشی برای دانشجویان به همراه برگزاری سمینار، پنل و بازدید از پارک علم و فناوری کرمانشاه خواهد بود.
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه در پایان با تاکید بر اینکه این مرکز توانایی انجام ماموریت های مهم تری را نیز در سطح استان و کشور دارد گفت: موفقیت پارک یعنی موفقیت شرکت های فناور و دانش بنیان که سازنده اقتصاد آینده کشور هستند و در همین راستا می طلبد مسئولین استان حمایت های ویژه تری از این مرکز داشته باشند.
نظر شما :